• DOLAR 34.205
  • EURO 38.153
  • ALTIN 2896.177
  • ...
Bakan Bozdağ: İhmali olanlar hesap verecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da konuştu. Yıkılan yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

"Diyarbakır'da 7 müstakil bina tamamen yıkıldı. Bunlardan birisinde insanların yaşamadığı bir bina ama 6 tanesinde içinde meskun vatandaşlarımızın olduğu binanın tamamı yıkıldı. Bu 6 bina 184 daire olduğunu görüyoruz. Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) kayıtlarında bu binalarda 570 civarında vatandaşımızın yaşadığını görüyoruz. Ancak enkazdan çıkan yaralılara da baktığımızda MERİSİS kayıtlarında gözükmeyen misafirlik veya değişik sebeplerle o gece orada bulunduklarını ifade etmek isterim. Yıkılan 6 binadan şu ana kadar 254 vatandaşımız enkaz altından çıkarıldı. Bunlardan 133'ü vefat etti, 121'i de sağ olarak çıkarıldı. Bunlardan kimisi taburcu edildi, kimilerinin de tedavisi devam ediyor. Diğerlerine ulaşmak için enkaz kaldırma çalışmaları devam ediliyor.

Diyarbakır Başsavcısı Mustafa Çelenk zaten takibe başladı. Ama şu anda önceliğimiz kurtarma çalışmaları, enkaz altındaki insanlarımızı kurtarmak. Sonra arkasından yargı süreci devam edecek. İhmali, kusuru, kastı olan varsa hepsi bunun hesabını verecek. Kimsenin yanına yaptığı yanlış bırakılmayacak. Bundan emin olun."

Her adımın bir zamanlaması olduğunu belirten Bozdağ, "Şimdi acımız var, enkaz altında bir sürü canımız var. Bizim önceliğimiz bunlar. Zaten yargı ile ilgili süreci savcılar takip ediyor, onlar gereğini yapacaklar"  dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir