• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
8 Şubat'ta tarihte bugün neler oldu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1265: Moğol hükümdarı Hülagû Han öldü. 1217'de doğan Hülagû Han, Bağdat'ta yaptıkları ile hafızalara kazındı. Bağdat’ta Taş üstüne taş bırakmayan Zalim Hülagü 200 binden fazla müslümanı şehid etti. Cami, medrese, han, kütüphane... ne varsa yıktı, bayındır bir yer bırakmadı. Hülagü'den asırlar sonra bile Bağdat harap bir halde kaldı. Kütüphanelerde milyonlarca cilt kitap yakılarak İslamın güzide kaynakları ortadan kaldırıldı.

1935: 5. dönem meclis seçimleri yapıldı. Kadınlar ilk kez seçme/seçilme hakkını bu seçimlerde kullandı. Cumhuriyet Halk Fırkası iktidarı devam ederken 17 kadın milletvekili ilk defa Meclise girdi.

1951: Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen, pilot olarak Kore Savaşı'na katılmak için başvuruda bulundu. Sabiha Gökçen'in bu girişimi Batı basının da geniş bir biçimde yer aldı. Ancak Gökçen'in bu isteği Amerikan ordusunda kadın pilot bulunmaması nedeniyle gerçekleşemedi. Sabiha Gökçen, Dersim Katliamında Tunceli Bölgesine uçakla havadan kimyasal bombalar attı. Onun attığı kimyasal bombaların, katliamdan kaçıp dağlık ve sarp yerlerde saklanan sivil insanların ölümüne sebep olduğu ifade edliyor.

1963: Irak'ta, Abdüsselam Arif'in önderliğindeki "Baas"çı subaylar yönetimi ele geçirdi, Başbakan Abdülkerim Kasım öldürüldü.

1969: TRT, köye yönelik televizyon yayınlarının izlenmesi için Ankara'nın 4 köyüne televizyon izleme merkezi kurdu.

2006: Danıştay, okula geliş gidişlerinde başörtüsü takan bir öğretmenin, anaokuluna müdür olmasını sakıncalı buldu.

2007: Irak'ın işgalinin ardından yeniden yapılanma için Bağdat'a uçaklarla yollanan 360 ton ağırlığındaki banknotların 9 milyar dolarının kaybolması, tarihin en büyük yolsuzluk skandallarından birine dönüştü.

2013: Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında yasa tasarısı, meclis genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre bir BM üyesi tarafından terörist ilan edilen kişi, kurum veya STK Türkiye tarafından da terörist ilan edilecek ve bu kurum ve kişilerin mal varlığı dondurulabilecek.

2020: ABD VE SİYONİSTLERİN İŞGAL PLANINA İSLAM ÜLKELERİNDEN TEPKİLER SÜRÜYOR… KUVEYT MECLİS BAŞKANI MERZUK EL GANİM, TRUMP’IN İHANET PLANINI ÇÖPE ATTI.

Bu haberler de ilginizi çekebilir