• DOLAR 32.304
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2395.516
  • ...
Adana'da  vefat edenlerin sayısı 36 oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Adana'da 6 bina il merkezinde, Çukurova ilçe sınırları içerisinde tamamı birbirine de çok yakın binalar, bir tane Tufanbeyli'de olmak üzere toplam 7 binamız hasarlı. Toplamda 36 can kaybımız var. Artmamasını umut ediyoruz ama tabii göçük altındaki vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar devam ediyor." dedi.

Bakan Yanık, Adana'daki AFAD Koordinasyon Merkezi'nde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Yanık, hava şartlarından dolayı da depremin etkilerinin biraz daha yoğun hissedildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Onları da ortadan kaldırabilmek için Enerji Bakanı'mız enerji nakil hatlarıyla ilgili süreci yakından takip ediyor. Bütün kuruluşlarımız, kurumlarımız üzerlerine düşeni eksiksiz bir biçimde yerine getiriyorlar. Adana'da 6 bina il merkezinde, Çukurova ilçe sınırları içerisinde tamamı birbirine de çok yakın binalar, bir tane Tufanbeyli'de olmak üzere toplam 7 binamız hasarlı. Toplamda 36 can kaybımız var. Artmamasını umut ediyoruz ama tabii göçük altındaki vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar devam ediyor."

Kurtarma çalışmalarındaki deneyimli ekiplerin bilimsel metotlar yürüttüğünü vurgulayan Yanık, "Dolayısıyla orada mahsur kalan, göçük altında kalan her bir vatandaşımızın kurtarılması üzerine çalışmalar yapılıyor. Bunları hep beraber titizlikle takip edeceğiz ve gereğini yapacağız. Tekrar hepimize geçmiş olsun. Milletimize baş sağlığı diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir