• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Filistinlilerin evlerini yıkan İşgal rejimi, Yahudilere yer  açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan yazılı açıklamaya göre, kabine, Gazze Şeridi çevresinde 500 haneli "Hanun" isimli yeni bir Yahudi yerleşim birimi kurulmasını onayladı. Yeni işgal birimi, Gazze'nin doğusundaki güvenlik bariyerlerine yaklaşık 7 kilometre mesafede olacak.

Sözde Başbakan Binyamin Netanyahu, kabine toplantısında yaptığı konuşmasında, kurulacak yeni yerleşim biriminin "israilin gücünün kesin bir delili" olduğunu söyleme yüzsüzlüğünde bulundu.

Necef ve Celile bölgesinin kalkınmasından sorumlu bakanlık, Netanyahu'nun aşırı sağcı müttefiki Itamar Ben-Gvir'in partisinden bir isme verilmişti.

Siyonist işgal rejimi'nin abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi çevresinde yaklaşık 50 kadar Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Basına göre buradaki yahudi nüfusu, 2009'da 42 bin iken 2019'a gelindiğinde yüzde 30,6 artışla 55 bine yükseldi.

Siyonist rejim'in yaklaşık 16 yıldır hava, kara ve denizden abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi, büyük bir insani krize sahne oluyor. Seyahat özgürlüğü olmayan yaklaşık 2 milyon Filistinli, çok istisnai durumlar hariç Gazze dışına çıkamıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir