• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
Kazlıçeşme`de Darbeye Karşı Destek Mitingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi, Mısır`daki askeri darbeye karşı yarın İstanbul Kazlıçeşme Meydanı`nda "Darbelere hayır, Mısır halkına destek" mitingi düzenleyecek. `Seccade, sefer tası ve dua` sloganıyla saat 18.00`de başlayacak mitinge yüz binlerin katılımı bekleniyor.

Bu arada İslam dünyasının önde gelen isimleri Saadet Partisi`nin Kazlıçeşme Mitingi`ne destek vermek için Türkiye`ye geliyor. Gelenler arasında Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri İbrahim Münir`de var. Münir, miting alanında bir konuşma yapacak ve darbeye karşı yürüttükleri onurlu mücadelenin yol haritasını anlatacak.

Saadet Partisi öncülüğünde, darbeye karşı çıkmak ve Mısır halkına destek vermek için İstanbul Kazlıçeşme Meydanı`nda gerçekleştirilecek miting yurtdışında da büyük yankı uyandırdı. İslam dünyasının önde gelen isimlerinden bazılarının, Kazlıçeşme`deki mitinge katılmak üzere Türkiye`ye geleceği açıklandı. Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamaya göre; Mitinge katılımı kesinleşenler arasında İhvan-ı Müslimin Genel Sekreteri İbrahim Münir, Malezya Kelantan eyaleti Başbakanı ve İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhadi Awang da bulunuyor.

Mitinge, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid El Gannuşi, Hamas Siyasi Lideri Halid Meşal gibi isimlerde davet edildi. Mitinge, Pakistan`dan, Afganistan`a kadar birçok İslam ülkesinden temsilcinin katılması bekleniyor.

İstanbul-Kazlıçeşme ile Mısır-Adeviye Meydanı arasında aynı anda kurulacak bağlantı ile birlik ve beraberlik mesajı iletilecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir