• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Yahudiler Mescid-i Aksa`yı Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu yaptığı yazılı açıklamada, "yaklaşık 200 İsrailli yerleşimcinin askerler eşliğinde Mescid-i Aksa`yı bastığını" belirtti.

Bu gibi durumların Mescid-i Aksa`nın saygınlığına zarar verdiği ifade edilen açıklamada, "Yahudilerin, geçmişte Mescid-i Aksa`nın yerinde inşa edildiğini iddia ettikleri sözde Süleyman Mabedi`nin yıkılışının yıl dönümü olan 16 Temmuz öncesinde yaptıkları bu baskınların, önümüzdeki günlerde artmasını tahmin ediyoruz" denildi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa`ya girdiği sırada, avluda Filistinli talebelerin bulunduğu kaydedilen açıklamada, ortamın gerginleştiği ve her ihtimale karşı güvenlik görevlilerinin teyakkuzda olduğu ifade edilerek Yahudilerin, gün aşırı Mescid-i Aksa`ya girdiği vurgulandı.

Yahudiler her yıl, İbrani takvimine göre 9 Ağustos`ta, Tevrat`ta, Kudüs`teki ilk Yahudi tapınağı olduğu kabul edilen Süleyman Mabedi`nin Babilliler tarafından yıkılmasını anıyor. Miladi takvime göre bu tarih bu yıl 16 Temmuz`a tekabul ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir