• DOLAR 32.362
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2398.402
  • ...
Bingöl’de kurtlar koyun sürüsüne saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurt saldırısı bölgede farklı zamanlarda farklı sürülere yapıldı. Saldırılarda 1 koyun telef olurken 1 hayvan ise yaralı halde kurtulup telef olmadan kesildi.

Saldıran iki kurt ise köpekler ve sürü sahipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Kar yağışından önce Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Kârer bölgesi Doluçay köyünde gece saat 02:00 sularında 200 adet küçükbaş hayvanını otlatmaya çıkaran Uğur Cem Sevin, bir anda iki kurdun sürüye saldırmasıyla hayvanlarda huzursuzluk gördüğünü ifade etti.

Çoban Sevim, “Kar yağışından önce gece hayvanlarımı otlatmaya çıkardım, bir anda kurtların saldırısı oldu. 4 tane çoban köpeğim ve kurtlarının boğuşmalarında el feneri ile baktığımda bir kurdun köpekler tarafından etkisiz hale getirildiğini gördüm. Diğer kurdu ise ben etkisiz hale getirdim. Bölgemizde zaman zaman kurtlar sürüye saldırıyor. Bundan iki hafta önce de kurtların saldırısında bir koyun telef olurken bir keçi de yaralı halde kurtuldu ve telef olmadan sahibi tarafından kesildi. Saldırı anında korkudan sürüyü terk edemedim. Sabah saatlerinde kurdu, köpekler tarafından kemikleri kırılmış vaziyette ölü olarak gördüm.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir