• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ramazan'da vakit namazlar cuma namazı gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maddi ve manevi güzelliklerin yaşandığı 11 ayın sultanı Ramazan ayında normal vakit namazlarını camilerde cemaatle ihya eden Batmanlılar, cami ve mescitleri hınca hınc dolduruyor. Cami ve mescitlerin Batmanlılar tarafından doldurulması Cuma ile teravih namazlarını aratmayan bir görüntü oluşturuyor.

 

Batman'daki diğer camiler gibi Çarşı merkezinde bulunan Ulu Camii'nde normal vakit namazlarını kılmaya giden halk camiye sığmazken, cami cemaatinden bazıları Cuma namazlarında olduğu gibi namazlarını camii avlusunda kılmak zorunda kalıyor.

 

Camii cemaatinden M.Şirin Rüzgar, "Camiimiz öğlen olsun, ikindi olsun Ramazan ayı boyunca tıklım tıklım doluyor. Allah'a şükürler olsun ki Batman halkının inancına çok düşkün olması bizleri de mutlu ediyor. Oruç tutma oranı Batman'da çok yüksektir. Kimse açıktan oruç yemiyor. İnşallah inanıyorum ki Batman halkı inancına daha çok bağlanacak" dedi.

 

Camiinin Müslümanların huzur bulduğu bir yer olduğunu söyleyen Camii Müezzini Mustafa Kızmaz, "Ramazan ayında camilerin ayrı bir güzel havası oluyor. Müslümanlar akın akın camiye geliyor. İnsan kendini camideyken yaptığı ibadetle Allah'a daha bir yakın hissediyor. Herkes Peygamberimizin zamanı gibi sanki bir yarış içerisindeymişçesine bir ezan sesiyle işini bırakıp gelip namaza duruyor. Ayrıca Ramazan'dan önce sabah namazlarında Camiye gelenlerin sayısı 25-30 kişi arası iken Ramazan nedeniyle bu sayı 300 ile 400 arası değişiyor" şeklinde konuştu. (Vedat Aydın/Cevher Ekinci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir