• DOLAR 32.52
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2426.31
  • ...
 Cami inşaatı için oyuncaklarını sattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırıkkale`de Hüseyin Kahya Mahallesi`nin çocukları, şehrin en büyük camisi Nur Camii`nin tamamlanması için oyuncaklarını sattı.

Ünal Atalay, Rabia Erdemci, Efsane Delice, Selim Okatan, Hiranur Babacan, Özlem Erdem, İrem ve Berat Akbulut adlı çocuklardan erkekler oyuncak arabalarını ve trenini, kızlar ise bebeklerini ve takılarını satışa çıkardı.

Bazıları da elleriyle yaptıkları oyuncakları tezgaha koydu. İki gün süren satışta, 56 lira birikti. Bu paralar, Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek`e zarf içinde teslim edildi. Müftü Gerek, makbuz karşılığında parayı testim aldı ve çocuklara mushaf hediye etti.

Cumhuriyet Meydanı`na her indiklerinde Nur Camii`nin inşaatının bitmediğini görüp büyük bir üzüntü duyduklarını belirten çocuklardan Atalay, mahalledeki arkadaşlarıyla görüşerek para toplamaya karar verdiklerini anlattı. Evlerindeki oyuncakları ve kullanmadıkları eşyaları sergi açarak sattıklarını söyleyen Akbulut da, "Mahalle sakinleri bize büyük destek verdi. Ayrıca yoldan geçenler ne yaptığımızı sordu, durumu anlattık, bunun üzerine alışveriş yaptılar." dedi. Toplam 56 lira biriktirdiklerini kaydeden Okatan ise oyuncaklarını satarken hiç üzülmediğini, hattâ hayırlı bir iş yaptığına inandığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Çocukların yaptığının takdire şâyan olduğunu ifade eden İl Müftüsü Gerek, küçük yaşta camiye bu şekilde duyarlılık gösterenlerin, topluma çok iyi örnek teşkil ettiğini söyledi. Bekir Gerek, "Öğrencilerimiz okudukları kitapları, az kullanılmış oyuncakları ve bibloları satarak, elde ettikleri geliri Nur Camii`ne bağışladı. Bağışlanan miktardan çok, çocukların yaptığı çalışma bizleri mutlu etti. Küçük yaşta topluma iyi bir sosyal sorumluluk örneği gösteren minikler ve ailelerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Maddi yönden camide çalışmaların yavaş işlediğini açıklayan Müftü Gerek, bir an önce bitirilmesi konusunda gerekli iş programının yapıldığını, teknik ve mali finans bakımından sıkıntı yaşanmaması durumunda 2014 yılı sonuna kadar ibadete açılacağını söyledi. İnşaatın bir an önce bitirilmesi için teknik ve idari heyetin titiz bir şekilde gerekli çalışmaları yaptığını vurgulayarak, "Cami ibadete açıldığında 4 bin kapalı ve 6 bin açık mekanda olmak üzere toplam 10 bin kişi aynı anda namaz kılacak. Cami, külliye şeklinde inşa edilmektedir. Yanında hizmet binası, şadırvan, abdest alma yerleri, İslâm Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi, 500 kişilik çok amaçlı salon, fuaye alanı, kütüphaneler, Diyanet Yayınları tanıtım ve satış yerleri, seminer salonları, eğitim derslikleri gibi değişik üniteler bulunacak." dedi.

Dört minaresi ve her birinde üç şerefe bulunacağını açıklayan Müftü Bekir Gerek, şöyle devam etti: "Devrana taç ve yan kapıları, vitray pencereleri, çini panoları, sütunları ve kapıları mermerden yapılmaktadır. Selimiye Camisi`ne benzeyecek. Tamamlandığında mimari, klasik eser ve kültürel anlamda Kırıkkale`nin siluetine ve manevi değerlerine önemli katkı sağlayacak. Bu konuda hemşehrilerimizden gerekli ilgiyi bekliyoruz. Detaylı bilgi, İl Müftülüğümüz`den ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi`nden alınabilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir