• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Her an bir terör saldırısı olabilirmiş! YİNE BİR HİNLİK  PEŞİNDELER!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbeler ve patlayan bombalarda sürekli izleri bulunan Batı yine neyin peşinde? Amerika ve Avrupa Türkiye’yi karıştırmak için yine devrede. Son günlerde peş peşe açıklamalar yayınlayan Batılı ülkeler, Türkiye’de bomba patlayacağı iddialarına ilişkin vatandaşlarını uyardı. ABD, Fransa, İtalya, İspanya ve Almanya; İstanbul başta olmak üzere Türkiye'deki bazı ibadethanelerde "terör saldırısı" riskine karşı vatandaşlarını uyardı. Söz konusu ülkeler, vatandaşlarına dini mekânlar dâhil olmak üzere kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiğini bildirdi.

BİR YERLERE MESAJ MI VERİLİYOR? HİÇ UYARI VERMEDEN SALDIRABİLİRLER

ABD Büyükelçiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Avrupa'da son zamanlarda yaşanan Kur’an yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye'deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak çok az uyarıda bulunarak veya hiç uyarı vermeden saldırabilirler" denildi. Yapılan açıklama saldırı için bir yerlere mesaj mı veriliyor dedirtti.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMA YAYINLADILAR

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise, Türkiye için güvenlik ve seyahat uyarısında bulundu. Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İstanbul'da yaşayan Alman vatandaşlarına olası bir “terör saldırısı” nedeniyle dikkatli olmaları uyarısı yapıldı. Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan uyarıda, "ABD Konsolosluğu'nun 27 Ocak 2023'te yayımladığı güvenlik uyarısında hatırlatıldığı üzere, Türkiye'de terör saldırısı riski arttığından Türkiye'de ikamet eden ya da Türkiye'den geçmekte olan Fransızlar ibadet yerleri de dahil olmak üzere özellikle yabancı uyruklular tarafından ziyaret edildiği bilinen buluşma noktalarında azami dikkat göstermeye çağrılmaktadır" ifadeleri kullanıldı. İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Avrupa'daki Kur’an yakma olayları ve çeşitli ülkelerdeki ibadet yerlerinin yakınında birbirini izleyen terör eylemleri göz önüne alındığında, ibadet yerlerinin yakın çevresinden, kalabalıklardan ve turistlerin yoğun olduğu uğrak yerlerden kaçınılması tavsiye edilir" denildi. Benzer bir uyarı metni de İtalya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nden geldi.

“TERÖR SALDIRILARI” TEHDİDİ ARTMIŞ DURUMDADIR

İngiltere, 2022 yılında Türkiye’yi 3 milyon 330 binden fazla vatandaşının ziyaret ettiğini belirterek vatandaşlarını uyardı. Yapılan açıklamada “Batılı ülke vatandaşlarının, özellikle büyük şehirlerde, saldırıların hedefi olma veya saldırılara maruz kalma ihtimali bulunmaktadır. Şu anda İstanbul’da kiliselere, sinagoglara, Büyükelçiliklere/Konsolosluklara ve Batılıların uğrak yeri olan diğer yerlere yönelik terör saldırıları tehdidi artmış durumdadır. İstanbul’daki İngiliz Başkonsolosluğu da şu anda önlem olarak halka açık değildir. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını ve yerel güvenlik yetkililerinin tavsiyelerine uymalarını, medyada çıkan haberleri takip etmelerini ve güncel uyarıları takip etmelerini önermekteyiz” denildi.

6 ÜLKE KONSOLOSLUK KAPATTI!

Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika ve İsviçre propagandayı daha da ileriye taşıyarak konsolosluklarını kapattı. İstanbul’daki Almanya Başkonsolosluğu önceki gün “Güvenlik gerekçesiyle” hizmet vermedi. Hollanda Dışişleri Bakanlığı da “İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak halka kapatılacaktır.” duyurusu yaptı. İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu’na gidenler de binanın kapısına asılan “Geçici bir süreliğine kapalıdır, anlayışınız için teşekkür ederiz” yazısıyla karşılaştı.” duyurusu yaptı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise 31 Ocak’ta yayımladığı duyuruda “İstanbul’daki İngiliz Başkonsolosluğu da şu anda önlem olarak halka açık değildir.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE BİLGİ PAYLAŞILMADI

Yayınladıkları mesajlarla açık adres vererek “terör saldırısı” olabileceğini iddia eden bu ülkelerden hiçbiri Türkiye makamları ile irtibata geçmedi. İstihbarat ve Emniyet kaynakları ABD ile diğer ülkelerden kendilerine gelen istihbari bir bilgi ve uyarı olmadığını belirtti. İçişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, bu ülkelerin açıklamalarından önce provokasyonlara karşı gerekli tedbirlerin önceden alındığı belirtildi. Açıklamada istihbarat paylaşılması durumunda bilgilerin titizlikle incelendiği belirtildi.

FRANSIZ LİSESİ DE KAPATILDI

İstanbul’daki Pierre Loti Fransız Lisesi’nin Beyoğlu yerleşkesi ‘güvenlik’ gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı. Lise yönetiminin velilere gönderdiği bilgilendirme mesajında diplomatik mercilerle bağlantılı olarak Beyoğlu yerleşkesinin 2 Şubat Perşembe ve 3 Şubat Cuma kapalı olacağı yazıldı.

 Mesajda şunlar dendi: “Kontrolümüz dışındaki bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve elbette sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Tarabya yerleşkesi açık kalacaktır. Mümkün olan en kısa sürede normale dönmeyi öngörmek için cuma günü durumun gelişimi hakkında sizi bilgilendireceğiz. Gelişmeleri dikkatle takip etmekte olduğumuzu bildirip, sizlere anlayışınız için teşekkür ederiz.”

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: YENİ BİR PSİKOLOJİK HARP BAŞLATIYORLAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkelerin konsolosluğunu kapatma kararını "60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır." şeklinde değerlendirdi. Bazı büyükelçilerin "Türkiye içerisindeki hukuka ayar vermek", "Türkiye'yi istikrarsız bir hale getirebilmek" amacıyla deklarasyon yayınladıklarını söyleyen Soylu, "Bu söylediklerimin hiçbirisi şu salondaki arkadaşlarımın yapmış olduğu mücadeleden ayrı değildir, hepsi aynıdır, hepsi bir mütemmimdir, hepsi de bir cüzdür. İstiklal Caddesi saldırısı, Hatay'daki polisevine yapılan saldırı 2022 yılında büyükelçilerin altına imza attığı bildiriden farklı değildir, aynısıdır ve tıpkısıdır. Büyük bir plan… 1923’te gerçekleştiremedikleri, kurtuluş mücadelesinde gerçekleştiremedikleri, hala içlerinde kalmış büyük bir planın bir parçasıdır." ifadesini kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkelerin güvenlik gerekçesiyle Türkiye'deki başkonsolosluğunu kapatma kararını şöyle değerlendirdi: "İsveç'te, Danimarka'da ve Hollanda'da kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik meşum menfur saldırılar oldu. Bazılarını kendi emniyet güçleriyle muhafaza ettiler, saldırılarının devamını temin edebilmek için, bunu demokrasi ve özgürlük olarak nitelendirdiler. Bütün bunları yaparken de hem kendileri yaptılar hem kendileri tahrik ettiler hem kendileri izin verdiler. Onun akabinde de aynen altını çizerek söylüyorum, büyükelçilerin Türkiye'ye karşı yaptığı deklarasyonda, hangi büyükelçi, bu deklarasyonun altına imzalanmasını salık vermişse, Türkiye'de yaklaşık üç dört gündür bir DEAŞ hadisesi üzerinden büyükelçiliklerin ve aynı zamanda bazı ibadet alanlarının tehlike altında olduğunu ortaya koyarak, bir kuruma ilettiği bir istihbari notla, diğer büyükelçiliklere de 'Biz kapatıyoruz siz de kapatın.' telkininde bulunarak 60 milyon turist hedefimizi koyduğumuz bir günde, 51,5 milyon turistin geldiğini, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. Bu çok açık ve nettir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir