• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SAGİR Mısır'daki direnişi destekledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR) 410. hafta basın açıklamasını Ribat Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi'nden Mithat Aykaç okudu.

 

Mısır'daki darbeye karşı eylemlerine devam eden göstericilere destek verilen açıklamada Aykaç, "Mısır'daki darbeyle başta İsrail, ABD olmak üzere Batı Dünyası, Körfez'deki monarşik düzen sahipleri, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirerek iki hedefe birden ulaşmayı planladılar. Monarşilerini tehlikede görenler ilk olarak Müslüman Kardeşler 'in değişim ve adalet rüzgârına engel olmaya çalışıyorlar. İkinci hedef ise Arap Baharı'nın finansörü konumundakileri saf dışı etmek. Mesele İslamcıların demokratik yöntemlerle bölgedeki etkisini genişletmesiydi. Korku buydu. Eski düzen değişecek, güç ve zenginlik gidecek korkusu…" dedi.

 

Açıklamada Arap Baharı'nın asıl şimdi başlayacağı belirtilerek, Müslüman Kardeşler'in haksızlığa karşı yükselttiği kitlesel tepkinin önemli olduğu vurgulandı.

 

SAGİR'in 410. hafta eyleminde ayrıca TBMM'deki değişiklik ile kılık-kıyafetinden ötürü memuriyetle ilişiği kesilenlerin geri dönüşünün önündeki engellerin kaldırılacağı belirtilirken, başörtülü kadınlara yönelik son dönemde artan saldırılar ise kınandı.

 

İsviçre'de başörtülü öğrencilere dönük bir okulun uyguladığı yasağın da kaldırıldığı belirtildi.

 

Açıklamada son olarak Ramazan'ın oruç ve Kur'an ayı olduğu vurgusu yapılarak, "Ramazan'ın ruhuna aykırı faaliyetlerle toplumun manevi temellerine bilerek ya da bilmeyerek dinamit atılıyor. Özellikle belediyelerin nostalji hevesiyle Ramazan ayını bir eğlence ayına dönüştürmesi bu mübarek ayın iklimini yozlaştırıyor. İftar çadırları da eğlence mekanları oluyor. Ramazan'ın coşkusu asla bir eğlence, şatafat ve gösteriş değildir." denildi. (Enes Durmaz/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir