• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan, araç muayene istasyonunda yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin bölgesinde secdece merkezde ve Nusaybin ilçesinde toplamda 2 araç muayene istasyonunun bulunmasına karşılık Mardin'de 82 bin kayıtlı aracın bulunduğu göz önüne alındığında bu durum beraberinde ciddi sıkıntılara yol açıyor.

Bu konuda sıkıntı yaşayan araç sahiplerinin çektikleri sıkıntıları dinleyen HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan, bu konuda yaşanılan mağduriyetleri ele aldı.

Mağduriyetlerini dile getiren araç sahipleri, randevu aldıktan sonra 7 ila 9 saat kadar bir süre sıralarının gelmesi için beklediklerini, araçlar için yeteri kadar otopark olmadığını, muayene ücretlerinin fazla olduğunu ve Mardin'in başka bölgelerinde de araç muayene istasyonlarının yapılması hususlarını dile getrdiler.

Kavan, araç sahiplerinin çektiği sıkıntıların çözümü için yetkililerin bir an önce bir çalışma yapması gerektiğini söyledi.

"Araç muayene istasyonlarıyla ilgili Mardin'de genel bir sıkıntı var"

Kavan, "Araç muayene istasyonlarının araç sahipleri, randevu alırken 10-15 gün beklemek zorunda olduklarını, randevu aldıkları zaman da zamanında geldiğinde dahi yine 7 ila 9 saat bekleyen vatandaşlarımız vardır. Araç muayene istasyonlarıyla ilgili Mardin'de genel bir sıkıntı vardır. Çünkü Mardin ilimizde 82 bin kayıtlı araç vardır ve sadece Mardin ve Nusaybin'de 2 tane araç muayene istasyonu vardır. Bu hem yetersizdir hem randevu alma konusunda hem de randevu alan şahıslar gün boyu orada kalmak zorunda oluyor ki bu kış günlerinde ciddi bir sıkıntı oluşuyor." şeklinde konuştu.

Oluşan ciddi sorunların çözümü için yetkililere seslenen Kavan, "HÜDA PAR olarak bizim talebimiz öncelikle kanalların peronların artırılması ve bu seviyede personelin artırılmasıdır. İkinci olarak da, nüfus ve araç sayısı bakımından en büyük ilçe olan Kızıltepe'de bir muayene istasyonunun yapılması gerekir. Üçüncüsü, özellikle muayene ücretiyle ilgilidir. Çünkü herhangi bir tamirat yapılmıyor, herhangi bir parça değişimi olmamasına rağmen büyük araçlarda 1,500, küçük araçlarda 1.030 lira alınmaktadır. Bununla ilgili bakanlığın acilen adım atması gerekir." ifadelerini aktardı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir