• DOLAR 32.21
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2510.251
  • ...
Aman dikkat! Araçlara ciddi hasar verebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sahte motor yağları ile ilgili konuşan Evren Sanayi Sitesi esnafı, boş ambalajların içerisine sahte motor yağı konulup satış yapıldığını söyledi.

Sahte motor yağlarının araçlarda duman atma ve araç sesinde değişme gibi sorunlar oluşturduğunu vurgulayan esnaf, bu yağların kullanılmasının motoru dahi kilitleyebileceğine işaret etti.

"Kullanıcıların güvendikleri yerden alışveriş yapmaları gerekir"

Sinan Çetinsu

Sahte motor yağları konusunda sürücüleri uyaran Sinan Çetinsu, "Öncelikle ambalajın sağlam ve güvenilir olduğunu teyit etmek lazım. Daha sonra jelâtinin açılıp açılmadığı kontrol edilmeli. Yağın kokusuna bakılmalı eğer kokusunda bir sıkıntı yoksa bu motor yağı gerçek motor yağıdır. Kullanıcıların güvendikleri yerden alışveriş yapmaları gerekir. Sahte motor yağları piyasada çok fazla gezmeye başladı. Boş olan ambalajları alıp yerine sahte yağ koyup satışı yapılıyor. Dikkat edilmesi gereken şey bayilerden veya güvendikleri kişilerden yağ almalarıdır." dedi.

"Yaklaşık 20-30 bin lira masraf çıkarıyor"

Sahte motor yağlarının zararlarından bahseden Çetinsu, "Sahte motor yağı motora konulduktan sonra birkaç gün içerisinde yağ eksiltme yapar. Bunun sonucunda da demirin demire sürtünmesi ile motor aşımına sebep olur. Motor aşımından sonra motorun ısısı artar ve hararete sebep olur. Hararet üst kapak yanmasına ve motorun inmesine sebep olur. Esnafımız ve sürücüler maliyeti daha ucuz diye farklı yerlerden alıyor fakat aldıkları ürün motorda hasar bırakıyor. Yaklaşık 20-30 bin lira masraf çıkarıyor." diye konuştu.

"Motora çok zarar verir"

Yusuf Orhan

Her ürünün bir değeri olduğunu belirten Yusuf Orhan, "Her şeyin bir değeri vardır. Fiyat, piyasanın altındaysa ürün şüphelidir. Ürünün jelâtini yoksa veya oynanmışsa o ürün şüphelidir veya sahtedir. Ürünün fiyatı olması gerekenin altındaysa kesinlikle o ürünü almamak gerekir. Bilinen ve güvenilir yerlerden almak gerekiyor. Araçlarda sahte yağ kullanılması yağ yakma, duman atma ve araç sesinde değişme gibi sorunlar oluşturur. Orijinal olmayan yağ kullanılmaya devam edilirse motoru bile kilitleyebilir. Motorda sürtünme çoğaldığı zaman motora çok zarar verir."ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir