• DOLAR 32.79
  • EURO 35.278
  • ALTIN 2450.441
  • ...
Afganistan İslam Emirliği, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önce İsveç, ardından Hollanda, şimdi de Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırılara tepkiler de gelmeye devam ediyor.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı yayımladığı açıklamada, Müslümanların dini inançlarına yönelik yapılan saldırıların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Bakanlık, Cuma günü bu defa Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yine aynı figür tarafından Kur'an'ı Kerim'in yakılarak hakaret edilmesini şiddetle kınadı.

2 milyardan fazla Müslümanın dini inançlarına yönelik bu saldırının düşünce özgürlüğü kisvesi altında haklı görülemeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, Avrupa hükümetlerinden, sorumluluklarını yerine getirerek bu aşırılık yanlılarının nefret yaymasını engellemesi istendi.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik küstahça saldırılar kitlesel gösterilerle lanetlendi

İsveç ve Hollanda'dan sonra Cuma günü de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Müslümanların mukaddes kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen yakma saldırısı tüm dünyada olduğu gibi, Afganistan'ın bir çok vilayetinde büyük tepkiyle protesto edildi.

Kitlesel gösterilerin düzenlendiği Afganistan'da halk, Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırıları lanetlemek için meydanlara çıktı.

Badakhshan, Belh, Paktia, Ghor, Laghman, Samangan, Baghlan, Nangarhar, Cevzcan, Herat, Pencşir, Helmand, Badghis, Kabil, Logar, Gazne, Nimruz, Sarpil, Parwan, Daykendi, Farah, Wardak ve diğer vilayetlerde meydanlara çıkan on binlerce Afgan Müslüman, tüm insanlık standartlarına aykırı olan bu barbar ve vahşi saldırıyı lanetledi.

Kur'an-ı Kerimlerle meydanlara çıkan halk, bu saldırılara artık son verilmesi, buna seyirci kalan AB ülkelerinin de gerekli müdahaleyi yapmasını istedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir