• DOLAR 32.374
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2411.93
  • ...
SON DAKİKA
Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Regaib Kandili coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da Regaib Kandili münasebetiyle kentin dört bir tarafında bulunan camilerde çeşitli programlar düzenlendi. 7'den 70'e her yaştan vatandaşlar, Hazreti İbrahim’in ateşe atıldığı yerde bulunan Balıklıgöl Dergâh Camii’ne akın etti.

Bazı hayırseverler, tarafından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulundular. Kılınan yatsı namazının ardından, Müslümanlar için dua edildi.

Kur'an Kerim tilavetiyle başlayan programda; Mevlid-i Şerif okundu, salâvatlar getirildi, ilahiler seslendirildi. Kandil programının ardından vatandaşlar, gece ile ilgili duygularını İLKHA mikrofonlarına paylaştı.

"İnşallah Mescidi Aksa'nın da prangaları sökülür"

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş

Mescid-i Aksa'nın kurtuluşunu temenni ettiklerini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, "Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra Müslümanlar için kutsal toprak sayılan Halil-ür Rahmandayız. Regaib Kandili hem İslam âlemine hem de dünyadaki bütün Müslümanlara hayırlı olmasını Cenab-ı Mevlamdan diyorum. Cenabı Mevlam, özellikle bu gece yapmış olacağımız duaları her ne kadar affına layık olmasak da bu gecenin yüzü suyu hürmetine bütün Müslümanları affına layık görür ve bizleri affeder. Cenabı Mevlam, özellikle Müslümanlar ve İslamiyet üzerine tuzak kuranların tuzaklarını inşallah başlarına geri çevirir. Özellikle Mescid-i Aksa diyoruz. Bu gecenin yüzü suyu hürmetine inşallah artık Mescid-i Aksa'nın da prangaları sökülür ve kırılır. Daha önce Selahaddin-i Eyyubi zamanındaki gibi inşallah orada Müslümanlık ve İslamiyet hâkim olur." dedi.

Necla

Tüm Müslümanların Regaib Kandili'ni tebrik eden Necla isimli vatandaş ise, "Allah gençleri her türlü kaza ve beladan korusun. Allah bizleri kimseye muhtaç etmesin. Bugün Peygamberlerimizin günüdür. Allah her yıl bu zamanları görmeyi bizlere nasip etsin inşallah. Tüm din kardeşlerimiz için dua etmek içimden geçiyor. Kur'an'a saygısı olmayanın Allah'a da saygısı olmaz." diye konuştu.

"Rabbim yeryüzünde akan mazlum kanlarını durdursun"

Murat Ekmekçi

Regaib Gecesi hürmetine akan Müslüman kanının durması için dua eden Murat Ekmekçi, "Tüm İslam âleminin Regaip kandilini kutlar İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederiz. Rabbim yeryüzünde akan mazlum kanlarını durdursun." şeklinde konuştu.

"Allah bize bu fırsatları vermiş ne mutlu bize"

Mehmet Türk

Kur'an-ı Kerim'i Allah'ın koruduğunu söyleyen Mehmet Türk, "Regaib Kandili bütün İslam âlemine hayırlı olsun. Allah, daima bugünleri görmeyi nasip etsin. Allah bize bu fırsatları vermiş ne mutlu bize. Kandil, İslam âlemine hayırlı olsun. Kur'an'ı Kerim diğer bütün kutsal kitaplardan üstündür. Kur'an'ı Allahu Teâla indirmiştir. Sonuna kadar da koruyan kendisidir. Bütün Kur'an'ı Kerimleri yaksalar da Allah Baki kalacaktır." dedi.

"Bu anlatılamayacak kadar güzel bir duygudur"

Mehmet Şelek

Hasta yatağından kalkıp Regaib Kandili ihya etmek için camiye geldiğini belirten Mehmet Şelek, "Hasta halimle yatağımdan kalkıp buralara geldim. Burada namaz kıldım. Bu anlatılamayacak kadar güzel bir duygudur.  Bugün kutsal bir gecedir. Herkes sabaha kadar bildiği duaları okuyacak ve Allah'a yalvaracaktır." ifadelerine yer verdi.

İzzet Güneş

İzzet Güneş ise, bu günün güzel bir şekilde idrak edilmesi gerektiğini dile getirerek, İslam aleminin kandilini tebrik etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir