• DOLAR 32.265
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2468.726
  • ...
İngiltere'de Muhafazakar Parti gruplarında İslamofobi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'de, Muhafazakar Parti üyelerinin yönettiği Facebook gruplarında Londra Belediye Başkanı Sadık Khan'a karşı ırkçı ve İslam karşıtı ifadeler kullanıldığı belirlendi.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre çevre örgütü Greenpeace'in araştırma birimi Unearthed, toplamda 38.000 üyesi bulunan grupların yöneticilerini incelediğinde, aynı 3 kişinin bu gruplarda yöneticilik yaptığını tespit etti. Bu kişilerden biri Muhafazakar Parti'ye mensup bir belediye meclis üyesi, biri partinin dijital kampanyalardan sorumlu bir yöneticisi ve diğeri ise parti üyesi olarak belirlendi.

Ayrıca, Unearthed, diğer belediye meclis üyeleri, yerel yöneticiler ve parti görevlilerinin de bu gruplarda yöneticilik yaptığını belirledi.

Unearthed, Muhafazakar Parti'nin Londra Belediye Başkan Adayı Susan Hall'un, 36 gruptan 6'sına üye olduğunu belirtirken bugün 7. gruba da üye olduğunu açıkladı. Grup üyeleri arasında Muhafazakar Parti milletvekilleri de bulunuyor.

Facebook gruplarında, Khan'ın Londra'da uyguladığı yüksek emisyonlu araçlardan günlük ücret alınması projesi (ULEZ), en çok eleştirilen politika olarak öne çıkıyor.

Grup üyeleri, Khan'ı eleştirmenin yanı sıra ULEZ kameralarını da hedef alan paylaşımlarda bulunuyor.

Paylaşımlarda ULEZ kameralarının zarar görmesi ya da engellenmesi gibi şiddet eylemleri övülürken Khan'a yönelik "Londra'yı İslamcılara sattı" gibi ithamlar yer alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri