• DOLAR 32.257
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2466.98
  • ...
Sığınma başvurusu reddedilenler için AB hazırlıkta!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB Komisyonu yetkilisi şu ifadeleri kaydetti : "Uluslararası korumaya ihtiyaç duymadıkları ülkelerden gelen, ancak sığınma başvurusunda bulunan ve kabul tesislerini kullanan insanlar bu konuda sistemi tıkıyor. Bu, birçok üye devletin şu anda gerçekten baskı altında olduğu anlamına geliyor. 4 milyon Ukraynalı mülteciye de ev sahipliği yapıyoruz."

Menşe ülkelerden geri kabul talebinin düşük olduğuna dikkati çeken Johansson, "Menşe ülkelerin geri kabul talebi, iade kararlarının sadece yüzde 16'sını oluşturuyor. Üye ülkelerin seyahat belgesi düzenleyebileceklerinden veya AB'nin düzenleyeceği seyahat belgesini kabul edeceklerinden emin olmak için menşe ülkeye ulaşmaları önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.,

Şubattaki olağanüstü zirvenin ana gündemi
Brüksel'de 9-10 Şubat'ta göç ana gündemiyle olağanüstü AB Liderler Zirvesi düzenlenecek. Buna hazırlık niteliğinde, AB Komisyonu sığınma başvurusu reddedilenlerin menşe ülkelerine geri gönderilmelerini sağlayacak operasyonel stratejiyi 24 Ocak'ta AB Konseyine sunmuştu. Strateji, hızlandırılmış iade prosedürleri ve bu prosedürlerin yönetiminin dijitalleştirilmesi gibi önlemleri içeriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri