• DOLAR 32.246
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2430.587
  • ...
Ukrayna'da siviller  ağır bombardıman altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rusya ile savaşta en ağır çatışmaların yaşandığı yer olarak bilinen, Ukrayna'nın Bahmut şehrinde şiddetli çatışmalar  altında siviller yaşam mücadelesi veriyor. Ukrayna ordusunun kontrolünde bulunan şehir ve çevresindeki yerleşim yerlerinde kalan sivillerin tahliyesi ise oldukça zor şartlarda gerçekleşiyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilileri, çatışma bölgesine zırhlı araçlarıyla girerek saldırıların gittikçe arttığı Bahmut'taki sivilleri daha güvenli bölgelere götürüyor.
 
AA muhabirine konuşan Bahmut Polis İdaresi Basın Sorumlusu Binbaşı Pavlo Diaçenko, Ukrayna'da sıcak çatışmaların sürdüğü bölgelerde sivillerin tahliyesi için Bakanlık tarafından "Beyaz Melek" adlı özel bir ekibin kurulduğunu söyledi. Diaçenko, her ekibin 4 özel harekatçıdan oluştuğunu ve sivillerin bölgeden tahliye edilmesinin oldukça zorlaştığını dile getirdi.
 
Rusya'ya karşı savaş 11 ayı aşkın süredir devam ederken en sıcak çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesinden tahliye edilen siviller, Pokrovsk şehrindeki tren istasyonuna getiriliyor.

Gün boyunca bölgenin çeşitli şehir, köy ve kasabalarından tahliye edilerek istasyona getirilen insanlar, trenle daha güvenli bölgelere gönderiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir