• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2529.046
  • ...

Akar, "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" kapsamında hibe desteği alarak Darende İlçesi Irmaklı Mahallesi'nde 850 metrekare sera alanında sebze yetiştiriciliği yapan Ziraat Mühendisi Halime Erden’i ziyaret etti.

Akar, sera alanını inceleyerek, üretim süreci hakkında sera sahibi Erden'den bilgi aldı. Yapılan incelemenin ardından açıklamada bulunan Akar, şunları söyledi:

"Bakanlığımız tarafından uygulanan 'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi' kapsamında kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla; bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin eğitimli kişiler tarafından yapılmasını bunun yanı sıra tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırarak, kırsal alanda tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlara hibe desteği verilmektedir. Bu kapsamda 850 metrekare sera alanında üretim yapan Ziraat Mühendisi Halime Erden kardeşimizi ziyaret ettik. Verilen hibe desteğinin tam anlamıyla amacına ulaştığını gördük. Genç ve girişimci kardeşimi tebrik ediyor, hayırlı ve bereketli bir hasat diliyorum." (İLKHA)