• DOLAR 32.194
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2506.66
  • ...
SON DAKİKA
AB ülkelerinin dışişleri bakanları Ukrayna ana gündemiyle toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa, Almanya, Belçika, İspanya ve Slovenya dışişleri bakanları, AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının bu yılki ilk toplantısına girmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, ülkesinin Ukrayna'ya yönelik başta askeri olmak üzere ekonomik, finansal, diplomatik, politik ve insani yardımda bulunmaya devam edeceğini belirterek, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un taahhüt ettiği gibi AMX-10 RC hafif muharebe tanklarının gönderiminin de bu yardım kapsamında olduğunu söyledi.

Toplantıda yardım kapsamında 500 milyon avronun serbest bırakılmasını görüşeceklerini aktaran Colonna, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işleyip işlemediğine yönelik çalışmalarını her anlamda desteklediklerini kaydetti. Aynı zamanda Colonna, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçu işlediğini ileri sürdü.

İran'daki duruma değinerek daha önce alınan kararlara ek olarak İran makamlarına yönelik yaptırımlar uygulanacağını dile getiren Colonna, Ermenistan'daki AB misyonunun görev süresinin uzatılması durumunu da görüşeceklerini ifade etti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir