• DOLAR 32.848
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2451.193
  • ...
İsveç'te yaşanan küstahlık İstanbul'da tel'in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakma hadsizliğinde bulundu.

Polis koruması altında küstahça eylemini gerçekleştiren Paludan'a ve buna izin veren İsveç yönetimine dünyanın dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor.

İstanbul Taksim'de bulunan İsveç Konsolosluğu'nda bir araya gelen Fikirde Birlik Platformu üyeleri, okudukları basın açıklaması ile yaşanan küstahlığa tepki gösterip, yetkilileri yaptırıma davet ettiler.

Basın açıklaması öncesi konsolosluk binasına yürümek isteyen bir grup genç, polis engeliyle karşılaştı. Polis, gençleri bölgeden uzaklaştırılırken, yaşanan arbedede konsolosluğun girişinde bulunan cam pano kırıldı. Polis ekiplerinin konsolosluk önünde sıkı güvenlik tedbirleri aldığı görüldü. 

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Fikirde Birlik Platformu Başkanı Kürşat Mican okudu.

"Kur'an-ı Kerim'in polis eşliğinde yakılması müsaade edilmesi alçaklıktır, kahpeliktir, hainliktir"

Hazreti Muhammed'in 'Küfür tek millettir' hadisine atıfta bulunarak basın açıklamasına başlayan Mican, "Ey İslam alemi! 2 milyar Müslüman sen ne zaman tek millet olup zalimlere, zalimliğe, haksızlığa, vandallığa, barbarlığa dur diyeceksin? 2 milyar Müslüman'ın yüce kitabı Kur'an-ı Kerim, İsveç'te bir aşağılık tarafından yakıldı ve biz Müslümanlar hala izliyoruz. Özellikle demokrasinin, insan haklarının, medeniyetin beşiği olarak kendilerini gören Avrupa'da ve İsveç'te, 'özgürlük ve demokrasi' diye addedilip, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in polis eşliğinde yakılması müsaade edilmesi alçaklıktır, kahpeliktir, hainliktir. Biz bu yapılanın hiçbir şekilde geçiştirilerek, belirli yaptırımlarla sonlanmasını istemiyoruz. Bu ırkçı faşist siyasetçi, İslam düşmanı daha öncede yüce kitabımız Kur'an-ı ayakları altına almıştı. Devlet olarak, Müslümanlar olarak, cılız tepkilerle bu işi geçiştirirsek, aynı hakaretler, ahlaksızlıklar ve aşağılıklar devam edecektir." dedi.

"Özellikle Cumhurbaşkanımızdan ricamız; İsveç hükümeti ile bütün ilişkilerini kesmesidir"

Müslümanların Avrupa ürünlerini boykot etmek zorunda olduğunu dile getiren Mican, "Buradan çağrıda bulunuyoruz, İsveç başta olmak üzere, diğer Avrupa ülkelerinin bütün ürünlerini boykot edelim. Millet olarak şu anda ancak bunu yapıyoruz ama devletimizden, özellikle Cumhurbaşkanımızdan ricamız; İsveç hükümeti ile bütün ilişkilerini kesmesidir. Alçaklar NATO'ya girmek istiyor ve terör örgütlerinin beşiği olan bir devlet bizim de bulunduğumuz NATO'ya girmek istiyor. Türkiye'nin elinde de çok büyük bir imkân var, buna müsaade etmemesi lazım. Türkiye'nin bütün anlaşmaları iptal ederek, ivedilikle çok ciddi bir yaptırım yapması gerekiyor." şeklinde konuştu.  

"Sonu ne olursa olsun hesabı ivedilikle sorulmalıdır"

Kutsal değerlere saldırmanın asla ifade özgürlüğü olamayacağına dikkat çeken Mican, şunları söyledi:

"İsveç, özgürlük addederek bu yapılan ahlaksız eylemi dünyanın gözü önünde gerçekleştirdi. Şu anda devlet olarak bunu özelikle takip ediyoruz. Devletimizden tekrar ricamız; bakın yüreğimiz kanıyor, biz sizden ciddi bir yaptırım istiyoruz. Bu akşam ne yapıp edip yaptırımı pazartesi gününe kadar hayata geçirmeniz lazım. Bizim son noktamız, kırmızı çizgimiz; yüce Allah'ın bize göndermiş olduğu yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir. Asla yakılamaz ve hiçbir devlet tarafından da aşağılanamaz. Sonucu ne olursa olsun, hesabı ivedilikle sorulmalıdır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir