• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'da 750 binin üzerinde öğrenci karne heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da bugün karne sevinci yaşandı.

Şanlıurfa'da yaklaşık 3 bin okulda 30 bin öğretmen ve 750 binin üzerinde öğrenci eğitim- öğretime ara vererek yarıyıl tatiline girdi.

Karne günü dolayısıyla Eyyübiye ilçesindeki TOKİ Şehit Mehmet Uyar İlkokulunda program gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt karne dağıtım törenine katıldı.

Düzenlenen programda ilkokul, ana sınıf ve özel öğretim sınıfları ziyaret edilerek öğretmenlerle konuşuldu.

"Çocuklarımızı eğlenceli bir tatile gönderiyoruz"

Şanlıurfa'nın Türkiye'de öğrenci sayısının fazla olduğu bir şehir olduğunu ifade eden Vali Ayhan, "2022-2023 Eğitim Öğretim yılımızın ilk yarıyılını kazasız belasız bugün itibariyle bitiriyoruz. Çocuklarımızı eğlenceli bir tatile gönderiyoruz. Çocuklarımız da tatilin hakkını vereceklerdir. Karne notlarının, hiçbir zaman çocukların kabiliyetlerini ve şahsiyetlerini ölçen bir tarafı yoktur. Sadece 3-4 aylık bir eğitim öğretim döneminde aldıkları bilginin küçük bir yansımasıdır. Özellikle bunun böyle görülmesini istiyoruz. Çocuklarımıza karne verdik; tabii toplumumuzda bize karne verecek. Çocuklarımız da ailelerine karne verecek. Bu karneler sadece çocuklarımızın kendi emekleri değil eksiklik varsa da bizlerin de ailelerinde bunda katkısı var. Dolayısıyla biz kendimizi, aileler, veliler ve ebeveynler de kendilerini gözden geçirmeleri gerektiğinde özellikle vurgulamak istiyorum. Urfa, Türkiye'nin en genç nüfusu ve öğrenci sayısının en yüksek olduğu bir şehirdir. 750 binin üzerinde öğrencisi, 30 binin üzerinde öğretmeni ve 3 bin civarında okulu olan bu şehirde, sağlıklı bir şekilde kazasız belasız normal bir ekosistem içerisinde bir eğitimi devam ettirmek bile büyük bir başarı olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum." dedi.

"Çocuklarımız tatili doya doya geçirsinler"

Şanlıurfa'nın son zamanlarda eğitim çalışmaları konusunda önemli bir şehir olduğunu belirten Vali Ayhan, "Eksiğimiz var, bunun farkındayız ama hiçbir zaman şikâyet etmiyoruz. Şikâyet atalet demektir, şikâyet mazeret üretmek demektir. Eğitim camiamızın bu işi sahiplendiğini daha gayretli ve azimli çalıştığının da farkındayız. Uluslararası bir eğitim kuruluşu Urfa'daki son 5-6 ayda yapılan çalışmalar konusunda en iyi örnekler alanında Türkiye'de örnek bir şehirdir. Eğitim sürdürülebilirlik projeleri açısından bir ödül takdim edilecek. Bu da yaptığımız çalışmalarında ulusal-uluslararası boyutta da takip edildiğini söyleyebilirim. Bugün sadece 4-5 aylık bir zaman dilimi içerisinde küçük bir moladır. Çocuklarımız dinlenecek, öğretmenlerimiz soluklanacak ve okullarımız nefeslenecek. İkinci eğitim öğretim döneminde daha heyecanlı bir şekilde başlayacağız. Çocuklarımız tatili doya doya geçirsinler ve eğlensinler. Hocalarımız zaten ödev vermedi. Urfa'daki tüm çocukların gözlerinden öpüyorum. Çocuklarımızın tatilleri hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir