• DOLAR 32.286
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2439.779
  • ...
Davutoğlu'ndan 'Şehir Üniversitesi' yanıtı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, ''Sayın Erdoğan dünkü konuşmasında üç temel argüman sundu. Bir; 'Şehir Üniversitesi arsasında hukuksuzluklar vardı, bu yüzden kapatıldı' dedi. İki; 'Şehir Üniversitesi başarısız bir üniversiteydi, bir başarı varsa ortaya koyun' dedi. Üç; beni de şahsen yolsuzlukla itham etti. Şehir Üniversitesi tarihinde hiçbir hukuksuz işlem olmamıştır. Herhangi bir hukuksuz işleme dayalı delillendirilmiş isnat söz konusu olmamıştır. Aksine kapatılma sürecinde çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır. Başta sayın Erdoğan olmak üzere, hukuksuz işlere imza atanlar hukuken ve vicdanen hesap verecektir. Sayın Erdoğan diyor ki başarısız bir üniversite idi. Bir üniversite kapatmak sayın Erdoğan barbarlıktır. Bunu Moğollar Bağdat’a girdiğinde yaptılar ve tarih onları kara bir adla andı. Üniversite ve ilim siyasetin emrinde olamaz. 

Şehir üniversitesi tekrar açılacaktır. Temeli de mayası da helaldir. Gecekondu üniversiteleri değildir. Emek üzerine kurulmuştur. Erdoğan, kendi yakınlarını bile kaliteli diye bu üniversiteye gönderdi. Sayın 

Madem yolsuzluk iddiası var verdiğim cevabı tekrar ediyorum. Yaşayan cumhurbaşkanı ve başbakanlar, bakanlar bütün bakanlar ile ilgili araştırma ve soruşturma komisyonu kurulmalı. Samimi ise kursun ve önce de benim mal varlığımı araştırsın. Ama hemen arkasında Erdoğan’ın mal varlığı, hemen arkasından Binali Yıldırım hemen arkasından Berat Albayrak’ın mal varlığı araştırılsın.

Siyasi olarak arınma vakti, hadi arınalım. Bu komisyon neticesinde izah edemeyeceğiniz bir mal varlığı çıkarsa, FETÖ borsasına çöken bakanlarda dahil, mal varlıklarından izah edilmeyenler Hazine'ye intikal etsin ve şehit yakınlara, gazilere, engellilere verilsin. Tek bir kişinin Hollanda’da 28 milyar doları olduğu bahsediliyor. Kim olduğunu bilirsiniz. Kaynakları da savunma sanayine aktaralım.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir