• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Libya'nın batısında 2 silahlı grup arasındaki çatışma sonlandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kasr bin Gaşir bölgesinde, Abdurrauf Kara liderliğindeki Rada Tugayı ile Abdusselam ez-Zubi komutasındaki "111. Tugay" arasında gece çatışmalar yaşandı.

Daha sonra Genelkurmay Başkanlığına bağlı "444. Tugay"ın devreye girdiği ve "tarafsız güç" olarak bölgede konuşlanmayı başardığı ifade edildi.

Bölgede halihazırda sükunetin hakim olduğu aktarılırken, çatışmaların nedenine ilişkin bilgi verilmedi.

Ulusal Birlik Hükümeti'nden de konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Libya'da bir süredir Abdulhamid Dibeybe ve Fethi Başağa'nın liderlik ettiği iki ayrı hükümetin varlığı, istikrarsızlığın sürmesine neden oluyor.

Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede devlet başkanlığı ve meclis seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına karar verilmiş ancak seçimler planlanan tarihte gerçekleştirilememişti.

Hükümete bağlı görünen ancak daha çok bağımsız hareket eden kimi silahlı gruplar arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Daha önce de ülkenin batısında faaliyet gösteren "Rada" ile "Başkanlık Muhafızları" arasında geçen temmuz ayında, Trablus'un Firnac ve Zaviye ed-Dehmani bölgelerinde çıkan çatışmalarda 3'ü sivil, 16 kişi hayatını kaybetmiş 52 kişi yaralanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir