• DOLAR 32.306
  • EURO 34.838
  • ALTIN 2408.781
  • ...
Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Coşkun: Öğrenciler ihya edici derslere ağırlık vermeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, seçmeli derslerle ilgili İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Öğrencilerin özellikle Kur'an-ı Kerim, Peygamber'imizin hayatı ve temel dini bilgiler derslerini tercih etmesini tavsiye eden Coşkun, bu derslerin erdemli olma ve yardımlaşmayı öğrenme açısından önemli olduğuna işaret etti.

Coşkun, velinin çocukla beraber ders seçimi yapmasının sağlıklı olacağını belirtti.

"İnsanlığa faydalı olacak nesillerin yetişmesi gerekiyor"

İnsanlığa faydalı olacak nesillerin yetişmesi gerektiğini belirten Coşkun, "Lise ve ortaokullarımızda 21 Ocak'ta seçmeli ders dediğimiz, çocukların okuyacağı dersler mevcuttur. Özellikle seçecekleri derslerin Kur'an-ı Kerim, Peygamber'imizin hayatı ve temel dini bilgiler olmasını istiyoruz. Niye bunu istiyoruz? Erdemli ve ahlaklı birer fert hem topluma hem insanlığa faydalı olacak nesillerin yetişmesi gerekiyor. Buradaki amaç çocuğun yeteneğine uygun olsun hem duyarlılığını arttırsın hem de bu tür dersleri alarak toplumsal bilinci arttırma, doğru olma, erdemli olma ve yardımlaşmayı öğrenme açısından önemlidir; Çocukla beraber velisi de seçim konusunda yardımcı olup desteklerse daha sağlıklı olur. En azından çocuğun da bu bilinçte ve bu beklentide olması lazım." dedi.

"Velilerin bu derslerle ilgili seçme hakkını 31 Ocak'a kadar dilekçelerini doldurup okullarına vermelerini bekliyoruz"

Toplumsal açıdan faydalı olacak çalışmalara değinen coşkun, "Okulda başarılı olma ve topluma faydalı olma açısından hem yeterli yetenek ve sevmesine bağlı olarak bahis ettiğim dersler 'Kuranı kerim, Peygamber'imizin hayatı ve temel dini bilgiler' bu dersleri seçmesini istiyoruz. Toplumsal açıdan da faydalı olacak çalışmalardır bunlar. Bu konuda biz de buradan çağrıda bulunup mutlaka velilerin bu konuda duyarlı olup daha fazla ilgi göstermelerini bekliyoruz. Bulunduğumuz ortamın şartları ve sorun sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Bu konuda çocuğumuzun daha iyi bir birey olması hem toplumsal değerlere daha kıymet vermesi hem insanlara ve insanlığa yardımcı olması açısından bu tür bizi ihya edecek derslere ağırlık vermek gerekir. Velilerinde bu derslerle ilgili seçme hakkını 31 Ocak'a kadar dilekçelerini doldurup okullarına vermelerini bekliyoruz." İfadelerini kullandı.

Ailelerin öğrencilere ders seçme konusunda destek olması gerektiğini dile getiren Coşkun, "Ortaokul ve lise de bu tür seçmeli dersler oluyor. Aile bu konuda hazırlık yaparken hem hayata hazırlama hem daha sağlıklı iyiye yönelik ve dürüstlüğe sevk edecek doğru olacak toplumda insanlığa faydası olacak. Bu konuda dinini öğrenme açısından öğrenciyle paylaşarak birlikte ders seçimlerini yapmaları hem çocuk açısından hem ailesi açısından topluma faydası olması için daha sağlıklı olur." diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir