• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Kürük İsale Hattının 11 kilometrelik kısmı yenilenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kürük İsale Hattının heyelandan zarar gören ve tehlike arz eden 11 kilometrelik kısmının yenilenmesi işini 2013 yatırım programına aldırdı. Hattı, Devlet Su İşlerinin yapacağı bildirildi.

Her defasında heyelan nedeniyle zarar gören, şehir merkezinde ciddi su kesintilerine neden olan ve bu yıl meydana gelen büyük bir heyelan nedeniyle yaklaşık bir hafta boyunca ciddi bir krize sebebiyet veren Kürük İsale Hattı yenileniyor. Kalkınma Bakanı Yılmaz, hattın heyelan tehlikesi bulunan 11 kilometrelik kısmının yenilenmesi işini 2013 yatırım programına aldırdı.

İlk etapta 1,5 milyon TL civarında ödenek aktarılan Kürük İsale Hattı yenileme işini Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yürütecek. Heyelana karşı korunaklı yapılması planlanan 11 kilometrelik yeni hattın yapı için proje çalışmalarının devam ettiği, projenin hazırlanmasının ardından yapım ihalesi hazırlıklarına başlanacağı bildirildi.

Ayrıca Bakan Yılmaz'ın, Bingöl'deki susuzluk probleminin çözümü için Bingöl Belediyesine alternatif hatlar üzerine çalışılması talimatı da verdiği öğrenildi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir