• DOLAR 32.281
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2475.716
  • ...
Yahudi hahamdan, Siyonizm üzerine zehir zemberek sözler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gösteriye, siyonizm karşıtı Ortodoks Yahudi örgütü Neturei Karta International (NKI) ve Filistin için Amerikalı Müslümanlar adlı kuruluşların üyeleri ile bazı aktivistler katıldı.

Gösteride konuşan NKI Sözcüsü Haham Dovid Feldman, Siyonist rejimin kuruluşundan bu yana siyonizme karşı çıkan geleneksel Yahudi toplumuna baskı uyguladığını ve Filistinlilerle barışı savunan Yahudi aktivistleri tutukladığını aktardı. Feldman, “Çünkü Yahudi hukuku olan Tevrat, siyonizme karşıdır. Tevrat, Yahudilerin kendi egemenliklerini yaratmalarının veya herhangi bir ulusa karşı isyan etmelerinin yasak olduğunu öğretir. Başkasının toprağını çalmak büyük günahtır.” şeklinde konuştu.

Tarihsel olarak Yahudi halkı ile Filistinlilerin barış içinde yaşadığını hatırlatan Feldman, “Bugün çatışmaya neden olan din farkı değil, Filistin'in suçlu siyonist işgaline maruz kalmasıdır.” ifadesini kullandı.

Feldman, tutuklu bulunan siyonizm karşıtı hahamların ve barış yanlısı aktivistlerin serbest bırakılmasını isteyerek “BM’yi ve tüm üye devletleri, bütün siyasi tutukluları serbest bırakana kadar İsrail hükümetine baskı yapmaya çağırıyoruz.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri