• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Diyarbakır`da Şehidler İçin Gıyabı Cenaze Namazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - HÜDA PAR Diyarbakır il teşkilatı tarafından düzenlenen programda, Mısır ordusunun açtığı ateşte katledilen Müslümanlar için Ulu Camide gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından yapılan basın açıklamasıyla darbecilerin lanetlendiği programda, sık sık tekbirler getirilerek Mursi lehine sloganlar atıldı.
 
Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül, "Bugün dünyanın dört bir tarafında sana gönul verip iman eden müminlere en büyük zulümler ve haksızlıklar yapılmaktadır. Buna bir avuç Müslüman`dan başka kimsenin sesi çıkmıyor. Katledilen mazlumların al kanlarını, kirletilen namusları, talan edilen ve harap edilen şu şehirleri, yıkılan şu camileri, bu olanları sana havale ediyoruz" dedi.
 
Akgül açıklamasını: " Allah`ım, Bizleri zalimlerin, despotların, senin ve senin dininin, düşmanları olan alçakların merhametine bırakma. Bizlere merhamet et, bizlere acı, senden başka kimimiz ve kimsemiz yoktur.
 
Bugün Suriye, Irak, Afganistan, Moro, Somali, Çeçenistan, Eritre, Patani`de ve ismini sayamadığımız tüm İslam coğrafyasında sana gönül veren ve senin dinin uğruna mücadele eden tüm müminlere zafer nasip eyle ve cenaze namazını kıldığımız şu şehitlerin kanlarını zafere vesile eyle" şeklindeki dualarla tamamladı. (Hüseyin Asana/ Hüseyin Yalçın/ Yusuf Özcan - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir