• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
Bakan Yıldız ilk iftarını madencilerle açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Ramazan ayının ilk iftarını Manisa`nın soma ilçesindeki özel sektöre ait bir kömür işletmesinde açtı.
 
Yerin 250 metre altında kömür madeni ocağına inen Bakan Yıldız, incelemeler de bulundu. İşletme yetkilileri bu mesafeyi en son teknoloji ile altı ay gibi kısa bir zamanda kat ettiklerini yer altındaki kömür damarına ulaştıklarını belirttiler.
 
Madende kazı makinesi ile ilk kömür çıkarma çalışmasını başlatan Bakan Yıldız, incelemelerden sonra kömür madeninin girişindeki alanda işçilerle iftarını açtı.
 
Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Yıldız, "Bugün Ramazanın 1. günü Allah oruçlarınızı kabul etsin, sağlık ve sıhhat içinde sizlerin ailenizle birlikte nice ramazanlar görmeyi cenabı hak sizlere nasip etsin. Arkadaşlar sordu hemen hemen her Ramazanın 1. gününde neden buradasınız diye öncelikle şunu açıklıkla itiraf etmem lazım sizin kazandığınız paraların benim kazandığım paradan daha helal olduğunu inanıyorum. Sizler daha fazla emek veriyorsunuz bunu canı gönülden söylüyorum. TKİ Genel Müdürümüze ve diğer bütün madencilikle alakalı çalışanlarımıza ne yapın yapın öncelikle işçi sağlığı ve güvenliği ile önlemlerinizi alın ve ondan sonra kömürünüz ile alakalı işlerinizi yapın. Bunları yapmadan hiç birinin önemi yok" dedi.
 
Bakan Yıldız, yapılan yemek duasının ardından işletmeden ayrıldı. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir