• DOLAR 32.226
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2512.715
  • ...
HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanlığından seçmeli ders çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan, seçmeli ders haftasında, dini derslerin ve Kürtçe dersinin alınması ve seçilmesi hakkında velilerin yeterince bilgilendirilmediğini belirterek, bu derslerin seçimesinde özellikle idarecilere ve ebeveynlere görev düştüğünü ifade etti.

Kavan, "Malum olduğu üzere 2012 Eylül ayından itibaren yaşayan diller adı altında seçmeli ders olarak Kürtçe (Kurmanci ve Zazaki), Milli Eğitim müfredatına da seçmeli ders olarak alındı. Aynı şekilde dini değerlerimiz olan dini dersler ile Kur'an-ı Kerim, siyer ve İslami ilimler de aynı şekilde seçmeli ders olarak Milli Eğitim müfredatına alındı. Tabii o tarihten günümüze kadar 11 yıl geçti. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımız ve STK'lar vardır. Yalnız bunun yetersiz olduğunu görüyoruz. Yaptığımız saha çalışmasında birçok öğrencinin, birçok velinin bundan habersiz olduğunu, hatta tarihi konusunda da haberlerinin olmadığını fark ettik. Bu konuda özellikle ebeveynlere, öğretmenlere, müdürlere düşen bazı görevler vardır." dedi.

Öğrencilerin dinin dersleri ve Kürtçe dilini seçmeleri konusunda velilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Kavan, "Başta öğretmenlerimiz ve müdürlerimizin öğrencileri bilgilendirme ve duyarlı hale getirme noktasında bir adım atmaları gerekir. Öğretmenler ve müdürlerin; Allah'ın ayetlerinden olan dilimiz Kürtçenin seçmeli ders olması, aynı şekilde Kur'an-ı Kerim, Peygamber Aleyhisselam'ın hayatı ve İslami ilimler konusunda yardımcı olmaları gerekir, duyarlı olmaları gerekir ve yönlendirmeleri gerekir." şeklinde konuştu.

Seçmeli derslerle ilgili öğrenci velilerine ve idarecilere seslenen Kavan, "HÜDA PAR olarak diyoruz ki bütün velilere ve öğretmenlere çağrımız; hem öğrencilerimizi hem de öğrencilerimizin velilerini, Kürtçe 'yi ve dini dersleri seçmeleri için duyarlı hale getirsinler." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir