• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Tayvan, işgal için tarih verdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarku'l Avsat'ın Sky News’ten aktardığı habere göre, Joseph Wu, 2027’yi bu tür bir eylemin büyük olasılıkla gerçekleşeceği kilit tarih olarak belirledi.

Bakan bu ifadeleri, Çin’in artık her gün Tayvan hava sahasında savaş uçakları uçurduğu, Tayvan boğazındaki gerilimin yıllardır hiç olmadığı kadar yüksek olduğu bir zamanda kullandı.

Geçen yılki durumun önceki iki yıla göre çok daha kötü olduğunu söyleyen  Joseph Wu şu ifadeleri kullandı;

“Ancak bana göre 2027 dikkat etmemiz gereken yıl. 2027’de Şi Cinping muhtemelen dördüncü dönemine girecek ve eğer önceki üç döneminde görevi sırasında herhangi bir başarı iddia edemezse, başarısı veya mirası olarak sahip çıkması için başka bir şey düşünmesi gerekebilir. Şu anda Çin’in durumuna bakarsanız, ekonomi kötüye gidiyor. İnsanlar mutlu değil, emlak işi eriyip gidiyor gibi görünüyor. Şi Cinping Çin’deki iç durumu değiştiremezse, dikkati başka yöne çekmek veya Çinlilere bir şeyler başardığını göstermek için güç kullanmaya veya dışarıda bir kriz yaratmaya başvurabilir. Tayvan’ın onun günah keçisi olabileceğinden endişe duyuyoruz.”

‘En kötü durum senaryosunun’ şu anda gerçekleşmesinin önceki yıllara göre daha olası olduğunu vurgulayan bakan, “24 deniz mili bölgesini geçerlerse, bazı silah sistemlerimizin bu Çin uçaklarını hedef alması gerekebilir ve bu, Çinli pilotların 24 deniz milini geçmeleri kasıtlı olmasa da bir kazaya yol açabilir. Çok sık, küçük bir kazanın büyük bir savaşa yol açabileceğini görürsünüz. Bunun olabileceğinden endişe ediyoruz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir