• DOLAR 32.22
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2451.35
  • ...
`Gölge Hükümet` Kuracaktı, Türkiye`ye Kaçtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de ‘gölge hükümet’ kurulacağını açıklayan Elham ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Youm7 gazetesi, Suriyeli muhaliflerden Heysem Elmah`ın, Beşar Esad’a bağlı Baas güçleri tarafından aldığı ölüm tehditleri sonrası can güvenliği nedeniyle Türkiye’ye geldiğini duyurdu.

‘GÖLGE HÜKÜMET’ KURULACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Suriyeli muhalif Heysem Elmah, dün, teknokratların ve bürokratların çoğunlukta olduğu gölge hükümetin çok yakında kurulacağını söylemişti.

Esad ailesi yönetiminin bir şekilde sona ereceğini dile getiren Elmah, ülkede bir yönetim boşluğunun yaşanmasını engellemek için böyle bir adımın gerekli olduğunu vurguladı.

Uluslararası toplumu Esad yönetiminin zayıflatılması için siyasi ve ekonomik baskı yapmaya çağıran Elmah, Esad ailesinin uluslararası mahkemede yargılanmasının gerektiğini de belirtmişti.

‘2011 Suriye Devrimi’ grubu da aynı doğrultuda bir açıklama yaparak, Esad yönetimine uluslararası baskının artırılmasının gerektiğini duyurmuştu. Aynı açıklamada, Suriye’ye yabancı ülke askerlerinin girmesinin ise kesinlikle kabul edilemez olduğu kaydedilmişti.

ÖLÜMLER SÜRÜYOR; SON 24 SAATTE SEKİZ KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

El Cezire haber kanalının görgü şahitlerinden aktardığı bilgiye göre, Suriye’nin İdlib bölgesinde dört kişi gösteriler sırasında hayatını kaybetti. Diğer taraftan Suriyeli muhalifler, güvenlik güçlerinin son 24 saatte düzenledikleri operasyonlarda toplam 8 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

İnsan hakları grupları, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad rejimine karşı 4 aydır sürdürülen ayaklanmada en az 1600 kişinin öldüğünü bildiriyor.

AYDIN VE SANATÇILAR DA MEYDANLARDA

Suriye yönetimi muhalefet ile gerçekleştirdiği barış görüşmelerinin başarısız olmasının ardından Suriyeli sanatçı ve aydınlar da meydanlara indi.

Şark’ul Ewsat Gazetesi’nin haberine göre, Suriyeli aydın ve sanatçılar ülkenin başkenti Şam’da meydanlara inerek ‘ya Allah, Suriye’ sloganı attılar. Gösteriye 250 sanatçı, aydın ve insan hakları aktivistleri destek verdi.

Baas güçlerinin gösteriye müdahale etmesi sonucu çok sayıda kişi yaralanırken; en az 30 gösterici gözaltına alındı.

ESAD, ARAP BİRLİĞİ’NİN DEMOKRASİ TALEBİNİ REDDETTİ

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad dün bir araya geldi. Dar’ul Hayat gazetesinin haberine göre, Esad ile dün Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi görüştü. Arabi görüşme sonrası yaptığı açıklama, Esad’a ülkede demokratik yönetim için adım atmasını istediğini ancak olumlu cevap alamadığını dile getirdi.

ÜRDÜN`DE SURİYE İÇİN `HALK KOMİTESİ`

Ürdünlüler de Suriye`de halk ayaklanmasını destekleyen ilk halk komitesini kurdu. Ürdün`de yayın yapan es Sebil Gazetesi`nin haberine göre, Ürdün`de Suriye`deki halk ayaklanmasını destekleyen `Halk Komitesi` kurulduğu açıklandı.

Halk Komitesi`ne Ürdün`de bulunan yazar, siyasetçi, sanatçı, insan hakları aktivistleri gibi farklı kesimlerinden destek geldi.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir