• DOLAR 32.201
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2504.137
  • ...
ABD'den F-16 açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Türkiye'ye hem müttefikim derken hem de hasmane politikasını sürdürüyor.

Türkiyenin parasını ödediği F35'leri vermeyen, F16'ları Türkiye satmada ağırdan alan ve henüz net bir karar açıklamayan ABD "müttefikiz" vurgusunda bulunmaktan da vazgeçmiyor.

Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, Türkiye'ye yönelik F-16 satışlarına ilişkin kararı değerlendirdi.

Türkiye'nin her zaman önemli bir ortak ve müttefik olduğunu söyleyen Ryder, “Dolayısıyla Türkiye'nin liderleri ile bu ilişkiyi güçlendirmek ve karşılıklı savunma ihtiyaçlarımızın dikkate alındığından emin olmak için yakın çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışını onaylaması ile Yunanistan'a F-35 uçaklarını satma planının ilişkili olup olmadığı sorusu üzerine Ryder, bu konuların birbirinden bağımsız olduğunu ve ABD'nin iki ülke ile de ilişkileri bulunduğunu kaydetti.

Pentagon'un F-16 satışına ilişkin kongreye tavsiyede bulunup bulunmadığı sorusuna, “Bu Kongrenin karar vereceği bir şey. Buradan onlara ne yapacaklarını söyleyemem. Tekraren dediğim gibi Türkiye ile ABD bir ittifakı paylaşıyorlar ve Türkiye sadece bölgede değil dünyada önemli bir ortaktır" karşılığını verdi.​​​​​​​

Bu haberler de ilginizi çekebilir