• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Deprem bölgesinde ikamet eden vatandaş konut hakkı talebinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de meydana gelen 2003 depremi ve 14 Haziran 2020'de saat 17:30'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem Yedisu ilçesinde de hasar meydana getirmişti.

AFAD tarafından bölgede yıkım ve hasar tespit çalışmaları yapılmış, bazı vatandaşların konut mağduriyeti yaşadığı belirlenmişti. Yedisu ilçesinde ikamet eden vatandaşlardan Haydar Güçtekin, adına kayıtlı konut için aynı eve hem yıkım hem de sağlam raporunun verildiğini söyleyerek yaşadığı mağduriyeti İLKHA muhabirine anlattı.

Güçtekin, "İlçemizde yapılan hasar tespit çalışmalarında 2015'te az hasar verdiler. 7 yıl aradan geçti yapılmadı. Kendi imkanlarımızla bayağı masraf yaparak tamiratını yaptık. 2020'de tekrar geldiler ve sağlam raporu verdiler. Şimdi tekrar geldiler sağlam raporu verdikleri aynı eve yıkılacak dediler. Sağlam raporu olmasına rağmen yıkım raporu verdiler. Mahkemeye başvurduk, gelen evrakta 20 gün içerisinde tekrar müracaat edeceksin denildi. Evi boşaltmam istendi, ben sağlam raporu gösterince geri çekildiler. Şimdi öyle duruyor. Konut çıkmış, çıkan konut 2015'te yapılacaktı ama yapılmadı. 7 yıl yıkık evin altında durulur mu? Konut çıktıysa neden hala yapılmadı?" diyerek şikayetini dile getirdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir