• DOLAR 32.204
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2515.899
  • ...
Cevdet Yılmaz  EYT için tarih verdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Son 3 yılı normal bir şekilde analiz edemezsiniz, pandemi yaşandı ve derin etkiler bıraktı. Bundan bağımsız ekonomiyi tabir edemezsiniz. Daha farklı bir döneme geçiş yapacağız. Son 3 yılda dünya 2020'de yüzde 3 küçüldü. Türkiye'ye bakıyorsunuz bu zor dönemde yüzde 8 büyümüşüz. Pandeminin oluşturdu etkilerden bağımsız bakamayız.

2022 yılında kişi başına düşen milli gelirimiz 10 bin doları geçmiş olacak.

Seçimden sonra önümüzdeki 5 yıllık bir perspektif var. Tüm olumsuzluklara rağmen satın alma gücünde 38 bin dolarlara yaklaşıyoruz. Oldukça olumlu bir gelişme var. Şimdi bu eşiği aşma zamanı.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO VE EYT 

Sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya alınmasıyla ilgili 458 bin sözleşmeli üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Sözleşmeliyken bazı konularda daha yüksek ücret alıyorsanız, kadroya geçince fedakarlık etmeniz gereken konular olabilir. Önümüzdeki hafta Meclis'imiz tamamlar. Bazen muhalefetin engellemeleri oluyor ama daha hızlı gidilir diye düşünüyorum.

Sırada EYT var, hükümetimiz çok uzun süredir çalıyor. Konunun en basında bakanımız geliyor. Bu ay sonunda Meclis'imize talepler ulaşır diye düşünüyorum. Meclis'imize gelir gelmez en kısa sürede biteceğini düşünüyorum. Boş yere beklenmiyor, bir takım hazırlıklar yapılıyor. Şubat, Mart gibi yetişir maaşlar diye tahmin ediyoruz. Ay sonunda gelirse Şubat'a da yetişebilir maaşlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir