• DOLAR 32.34
  • EURO 34.669
  • ALTIN 2389.915
  • ...
Doğru Medya Grubu Şanlıurfa Temsilciliği basına yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da basın mensuplarına yönelik saldırılara tepkiler gelmeye devam ediyor. Doğru Medya Grubu Şanlıurfa Temsilcisi Osman Gülebak, yetkililere çağrıda bulunarak herkesi sorumluluk almaya davet etti.

"Can güvenliği noktasında ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldıkları görülüyor"

geçtiğimiz günlerde Demirören Haber Ajansı (DHA) ile İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirlerine yapılan saldırıları hatırlatan Gülebak, "Tüm bu yaşananlar kamuoyunu bilgilendirme gibi önemli bir vazifeyi yerine getirmeye çalışan basın mensuplarının, görevlerini yaparken can güvenliği noktasında ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldıkları görülüyor. Bu çirkin saldırılara gerekli cezaların verilmemesi nedeniyle birçok basın mensubu arkadaşımız, 'saldırıya uğrarım' endişesiyle habere gitme konusunda ciddi tereddütler yaşıyor." dedi.

Diğer alanlarda çalışanlara yapılan saldırılar karşısında kamuoyunda ciddi tepkiler oluştuğu halde aynı tepkinin basın mensupları için gösterilmediğine dikkat çeken Gülebak, "Ayrıca her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yapılan programlarda, basın mensuplarının yaşadıkları sorun ve sıkıntılarının masaya yatırılması gerekirken, bu konuların yeterince gündem edilmemesi basın mensuplarının sorunlarını çözmediği gibi bu sorunlara yeni saldırılar eklemektedir. Saldırılar karşısında yayımlanan kınamaların ise ciddi bir etkisinin olmadığı bilinmelidir." ifadesini kullandı.

Basın mensuplarının görevlerini daha güvenilir bir ortamda ifa etmeleri için yetkililere ve basın cemiyetlerine çağrıda bulunan Gülebak, suç işleyenler hakkında gerekli işlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Gülebak, "Bu suçun bir daha işlenmemesi için, bu suçu işlemiş olanlar hakkında gerekli adli işlemlerin yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Bu vesileyle saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşlarımıza ve kurumlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, basına yönelik şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir