• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarım Bakanlığı'ndan GDO'lu ürün iddialarına yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"GDO'YA GEÇİT YOK"

"Gıdada GDO denetimleri yapılmıyor" iddialarına Tarım Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık, "Gıdada GDO'ya geçit yok" açıklamasını yaptı. Türkiye'de GDO'lu bitki ve hayvanların üretimine izin verilmediğini vurguladı. Hayvan beslemede kullanılan GDO'lu soya ve mısır çeşitlerine izin verildiği açıklandı.

"GIDA AMAÇLI GDO'LU ÜRÜN İTHALATINA İZİN YOK"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, GDO'lu beslenen hayvanlardan elde edilen ürünlerde bu genetiği değiştirilmiş organizmalara rastlanmadığı vurgulandı. Gıda amaçlı GDO'lu ürün ithalatına izin verilmediği belirtildi. GDO analizlerinin akreditasyon belgesine sahip 12 kamu ve 47 özel gıda kontrol laboratuvarında yapıldığı ifade edildi.

Bakanlık, tüm bu bilgilere yayımladığı "Kamuoyunda Gündeme Gelen İddialar ve Gerçekler" isimli kitapçıkta yer verdi. "Gıda etiketlerinde, enerji ve besin ögelerinin miktarlarının yer alması zorunlu hale getirildi" denildi. Gıdaların trans yağ içeriğinin ise maksimum yüzde 2 olarak belirlendiği vurgulandı.

"117 ÜLKEYE TOHUM İHRACATI YAPILIYOR"

"Türkiye tohumculukta dışa bağımlı hale geldi" iddialarına da yanıt verildi. 117 ülkeye tohum ihracatı yapıldığı, sertifikalı fide, fidan üretiminin 20 yılda 278 milyona yükseldiği belirtildi. "Bugün meyvecilikte kullanılan fidan ve fidelerin yüzde 99'u yurt içinde üretilip sertifikalandırılıyor." ifadeleri kullanıldı.

CNN Türk

Bu haberler de ilginizi çekebilir