• DOLAR 32.229
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2473.664
  • ...
Adıyaman Kuşaklama kanalı tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuşaklama kanalının açılış programında konuşan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, vaatleri arasında yer alan Kuşaklama Kanalı Projesi'nin faaliyete geçtiğini söyledi.

Kılınç, "Adıyaman için oldukça önemli olan ve 3 bin 750 metre uzunluğundaki Kuzey Kuşaklama Kanalı sayesinde birçok mahallemiz sel tehlikesinden kurtulacak. Projenin içerisinde 3 bin 750 metre trapez kanalın yanı sıra, 7 adet menfez (köprü), 500 metre taş duvar, 6 metre stabilize işletme bakım yolu ve kanal boyu korkuluk yer almaktadır. Ayrıca etrafına yapacağımız yeni sosyal donatı alanlarıyla da şehrimize yeni mekânlar kazandırmış olacağız. Şehrimizi yağmur suyu birikintilerinden ve sellerden koruyacak olan bu önemli projenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kültür merkezi temeli atıldı

Kültür merkezinin temelini atan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, "Yaklaşık değeri 200 milyon TL olan ve yılın sonuna doğru tamamlanması planlanan projemizin toplam arsa alanı 20 bin 72 metrekaredir. İçerisinde tiyatro salonu, nikah salonu, kitap-kafe, bilim atölyesi, sanat atölyesi ve dijital sergi salonunun yer alacağı projemiz şimdiden şehrimize hayırlı olsun." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir