• DOLAR 32.578
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2459.375
  • ...
Artuklu Kızılay Şube Başkanı: Görme engelli kardeşlerimiz için engelsiz Kızılay birimini kurduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz baston görme engelliler haftası münasebetiyle günün anlam ve önemine binaen açıklamalarda bulunan Artuklu Kızılay Şube Başkanı Arı, görme engelli kardeşlere dikkat çekip onların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü etkinliğe dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Arı, "Bu hafta 7-14 Ocak beyaz baston görme engelliler haftasıdır. Dolayısıyla da beyaz bastona dikkat çekmek istiyoruz. Kızılay her alanında olduğu gibi görme engelli kardeşlerimize de dikkat çekip onların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü etkinliğe dikkat etmemiz gerekecek. Bizler de bu vesileyle engelsiz Kızılay birimini kurduk." ifadelerini kullandı.

Haftanın önemine değinen Artuklu Engelsiz Kızılay Birimi Başkanı Riyad Tezcan, bu haftanın bizler için çok ehemmiyet taşıdığını ve engelli vatandaşlara bu konuda yardım ve desteklerin sağlanılması hususuna dikkat çekti

Tezcan, "Bence önemli bir haftadır. Çünkü görme engelli insanlarımızla bir arada olmak lazım. Onların durumlarını anlamak, gelişimini sağlamak için desteklemek lazım. Bu açıdan bu tür münasebetler ehemmiyetlidir. 3 aralık engelliler günü, 10-16 Mayıs engelliler haftası, bir de 7-14 Ocak beyaz baston engelliler haftası bizler için çok çok önem taşımaktadır. Bu açıdan biz bunu önemsiyoruz ve etkinlikler yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Engelli bireylere karşı insanların yapması gerekenleri dile getiren Tezcan, "İnsanların daha çok empati kurmasını isteriz. Yani ben böyle olsam ne yapardım gibisinden düşünmelerini isterim. Ben insanımızın iyi niyetli olduğuna inanıyorum kesinlikle. Ama biraz bilinçlenme, biraz farkındalık çalışmalarını artırmak lazım. Bu da sanırım bizim ve bizim gibi STK (Sivil Toplum Kuruluşları)'ında işidir aynı zamanda. İnşallah daha güzel yerlere, daha güzel günlere geleceğiz. Biz insanları seviyoruz, insanların da birbirini sevmesi ve anlaması lazım. Yani sevgi kadar saygı da çok önemlidir. Bu ikisi bir arada olursa çok daha güzel günler gelir diye düşünüyoruz. Bu hastamızın herkese mutluluklar getirmesini temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir