• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Çadır ve konteyner kentlerde ilk sahur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye`ye gelen Suriyeliler, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş`taki barınma merkezlerinde ramazanın ilk sahurunu yaptı.

Türkiye`ye sığındıktan sonra kendileri için hazırlanan çadır ve konteyner kentlerde kalan Suriyeliler, ramazana ulaşmanın mutluluğu ile ülkelerinden uzak olmanın hüznünü birlikte yaşadı.

Gaziantep`in Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte barınan Suriyeliler, ramazanın ilk sahurunu yaptı. Ailecek ilk sahur heyecanını yaşayan Suriyeliler, havaların sıcak olması nedeniyle sahur yemeklerini dışarıda yediler.

Suriyeli Mustafa Hemşo, Türkiye`de ilk sahurlarını yaptıklarını belirterek, "Temennimiz bundan sonraki suhurumuzu ülkemizde yaparız. Türkiye`nin bizim için yaptığı hizmetlerden de çok mutluyuz. Şimdiye kadar her istediğimiz yerine getirildi, ihtiyaçlarımız karşılandı. Burada mutluyuz ama tek isteğimiz en kısa zamanda ülkemize dönmek" diye konuştu.

Tarık Kahya ise Suriye`deki savaşın bir an önce bitmesi için dua ettiklerini söyledi,

- Kilis

Kilis`teki konteyner kentte kalan Suriyeliler de ramazana ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Sahura, ramazan davulcusu tarafından kaldırılan Suriyeliler, hazırladıkları yemekleri ailecek yedikten sonra birlikte dua etti.

Hüseyin Belkeş, ramazanın bereket ayı olduğunu dile getirerek, "İlk sahura kalktık ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ülkemizden uzakta bir ramazan geçireceğiz ancak burada bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş`taki çadır kentte barınan Suriyeliler ilk sahurunu yaptı.

Yaklaşık 2 yıldır çadır kentte yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ramazanın ilk sahuruna dualarla uyandı. Gündüz yapılan alışverişin ardından sahur yemeğini hazırlayan Suriyeli kadınlar, eşleri ve çocuklarıyla yemeklerini yedi.

Olipiyas Zeydan, artık kendisini Türk gibi hissettiğini ifade ederek, ramazanın Suriye`ye barış getirmesini istedi.

Cihat Şammat ise savaşın bitmesini ve ülkesine geri dönmeyi çok istediğini söyledi,

Affan Aslan ise Türk milletinin kendilerine hiçbir zaman yabancı hissettirdiğini dile getirerek, ramazanın Suriye`ye huzur getirmesi için dua ettiklerini anlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir