• DOLAR 32.246
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2430.587
  • ...
"Koruyucu Meleğim Annem" projesinin veli eğitimleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2021-2022 eğitim-öğretim yılında ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik yapılan proje, 2022-2023 eğitim öğretim yılında anaokulu ve ilkokullarda öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik yapılmaya başlandı.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, tüm velileri Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen eğitimlere davet edip projenin detaylarını açıkladı.

2021 yılının eylül ayında başlattıkları "Koruyucu Meleğim Annem" projesi kapsamında geçen sene 8 ay boyunca hafta sonları düzenlenen eğitimlerle 5 bin 944 veliye ulaştıklarını belirten Kurtaran, öğrencilerin annelerine yönelik ergenlik dönemi ve bağımlılıktan korunma yöntemleri, ebeveyn tutumları ve okul başarısında ailenin rolü konularında gönüllü rehber öğretmenlerce eğitimler verildiğini söyledi.

Kurtaran, "2022 yılı eylül ayında başlattığımız projenin ikinci etabında da ilimizde görev yapan 19 gönüllü rehber öğretmen/psikolojik danışmandan oluşan ekibimiz ile okul öncesi ve ilkokulda öğrenim gören öğrencilerin annelerine bağımlılık, sağlıklı yaşam, çocukların gelişim dönemi özellikleri, okul başarısında anne-baba tutumları konularında eğitimler verilmeye başlandı. Bu eğitimler neticesinde annelerimizi bilgilendirmek ve onların farkındalık düzeylerini arttırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Kurtaran, çocukları bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı benimsemiş, olumlu davranışlar geliştiren ve okul başarısında istendik hedeflere ulaşmalarına destek olmak amacıyla öğrencilerin annelerini "Koruyucu Meleğim Annem" projesi kapsamındaki eğitimlere katılmaya davet etti.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir