• DOLAR 32.455
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2418.554
  • ...
Fas ve Moritanya`dan Mısır`a katliam tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fas`ta iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreterliği Üyesi Abdullah Bevanu, Adalet ve Kalkınma Partisi liderleri toplantısında yaptığı konuşmada, Mısır`da halka ateş açılmasının ve sivillerin öldürülmesinin "katliam" olduğunu belirterek, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde hayatını kaybeden vatandaşların "demokrasi şehitleri" olduğunu söyledi.

Bevanu, söz konusu durumun Mısır`daki gelişemleri olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti.

Fas`taki Adalet ve İhsan Cemaati de resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Mısır`da demokrasiye karşı yapılmış askeri darbeyi ve halka karşı işlenen "katliamları" kınadığını kaydetti.

Açıklamada, "Halka karşı işlenen katliamları, suçları ve bunları yapanları şiddetle kınıyor ve dünyadaki tüm demokrasi savunucularını da askeri darbeyi kınamaya çağırıyoruz. Darbeyi yapanlar ve destek verenler tarihi sorumluluğunu üstlenmeli ve bu tutumundan acilen vazgeçmelidir" ifadesi kullanıldı.

Göstericilere barışçıl eylem çağrısı yapılan açıklamada, Mısır`da askeri darbeyle gelen ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görevinden uzaklaştırılmasıyla devam eden trajik olayların yakından takip edildiği vurgulandı.

Moritanya

Moritanya`da Reform ve Kalkınma İçin Ulusal Birlik Partisi, Mısır`da "katliam" olarak nitelendirdiği Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önündeki olaylarda ölenlerin "şehit" olduğunu bildirdi.

Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Onlarca göstericinin şehit olması ve yaralanması Mısır`da meşruiyet yanlılarının barışçıllığına vurgu yapıyor. Barışçıl kan, darbecilere karşı zafer kazanacak" ifadesi kullanıldı.

Mısır ordusunun yönetime el koymasının ardından Mursi`yi destekleyen halka, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önündeki alanda toplu halde sabah namazı kıldıkları sırada askerlerce ateş açılması sonucu 52 kişi ölmüş, 322 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir