• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
 Kuzen Baradei`den Baradei`ye: Mısır`dan defol
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güçlü muhalif liderler arasında yer alan ve adı geçici cumhurbaşkanı yardımcısı olarak da geçen Muhammed Baradai`nin kuzeni Prof. Dr. Menal Baradai, "Baradai`ye Mısır`dan defol diyorum. Mısırlılar, ülkeyi mahvedip Irak`a dönüştürmene izin vermeyecek" dedi.

Ulusal Kanser Enstitüsü`nde Radyo Terapi Profesörü olan Baradei, Mısır`ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi destekleyenlerin bulunduğu Nahda Meydanı`nda yaptığı konuşmada, "Ben İhvancı (Müslüman Kardeşler Teşkilatı) değilim. Hiçbir harekete bağlı değilim. Ben bağımsız bir Mısırlıyım. Baradai`ye Mısır`dan defol diyorum. Mısırlılar, ülkeyi mahvedip Irak`a dönüştürmene izin vermeyecek" diye konuştu.

Göstericiler, Menal Baradai`nin sözlerine Muhammed Baradai`yi kastederek, "sen ailen için utanç kaynağısın" sloganlarıyla karşılık verdi.

Mısır ordusunun yönetime el koymasının ardından, askerler tarafından Mursi`yi destekleyen halkın üzerine Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazı kıldıkları sırada ateş açılmış, olayda  53 kişi ölmüş, 322 kişi de yaralanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir