• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Özgür Özel'den HDP'ye güzellemeler HÜDA PAR'a saldırı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Daha önce katıldığı bir canlı yayında HDP için "Bu partiyi yok saymayı, ötekileştirmeyi, bu partiyi şeytanlaştırmayı siyaseten değil salt demokratik olarak ve bizi bu koltuklara oturtan halk iradesini hafife almak olarak gördüğüm için hiç doğru bulmuyorum. Meclis'te benim için AK Parti, MHP ne kadar meşru muhatapsa HDP de o kadar meşru muhataptır. Biz bunu böyle görüyoruz, böyle götürüyoruz." diyen CHPli Özgür Özel, HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesini hazmedemedi. 

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP'li Özel, "HÜDA PAR'ın parti programında 'Kürtçe; Türkçe ile beraber ikinci resmi dil olarak kabul edilmeli' diye yazıyor." diyerek HÜDA PAR'ı hedef aldı. 

Altılı masanın üyelerinden DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın, “Ortak ve resmi dilimiz Türkçeye ek olarak, eğitim ve öğretimde ‘anadilinin kullanılması ve geliştirilmesi hakkı’nı anayasal güvenceye kavuşturacağız. Anadilinde eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız” ve yine altılı masada yer alan Gelecek Partisi'nin  'Kürt Meselesi' raporunda yer alan  ''Ülkenin asli dillerinden Kürtçe’ye 'bilinmeyen dil' muamelesi yapılamaz; anadilin öğretilmesi, eğitimde ve sosyal hayatta kullanılması en temel insan hakkıdır'' maddelerine yönelik görüşleri merak edilen Özel'in 2023 bütçe görüşmelerinde Kürtçenin resmi dil olup okullarda öğretileceğini belirten HDP'li Ömer Öcalan'a yönelik de sessizliği merak konusu oldu. 

Özel'in Parti programı üzerinden HÜDA PAR'a yönelik saldırısı, ''ittifak kaygısı'' olarak yorumlandı. 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir