• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Ramazan alışverişi son gün de sürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Her yerde olduğu gibi Van`da da ramazan hazırlıkları bir hafta öncesinde başlamıştı. alışverişler yapıldı. Ramazan için her şey hazırlandı. Peki bu sene fiyatlar nasıldı? Alışveriş nasıl geçti? Van`da bulunan Üzümcüler esnafı işlerin gidişatını ve fiyatları bize değerlendirdi.
 
İşlerinin son günlerde daha yoğun olduğunu belirten Mustafa Aktaş, ancak eski ramazanları aradıklarını söyledi.
 
"Alışveriş merkezleri bizi olumsuz etkiliyor"
Aktaş, "Burada üzüm incir hurma bulunuyor. İşlerimiz bu günlerde biraz yoğun. Çalışıyoruz. İftarlık ve sahurluk hurma kayısı var. İşimiz yoğundur. Ancak Açılan büyük marketler bizim işlerimizi çok etkilemiş. Fiyatlar bu sene düşük" dedi.
 
Son günlerde hafif bir kımıldama olduğunu söyleyen Yusuf Seyitoğlu da "Fiyatlar bu aralar iyi. Elhamdulillah işler de iyi. Fiyatlar geçen senelere nazaran daha düşük. Müşteri memnun. Çünkü sezon sonu mahsüllerdir.Tahin pekmez türü şeyler nadir gidiyor ama hoşap malzemesi genelde gidiyor" ifadelerini kullandı.
 
Fiyatların geçen sene ile aynı olduğunu belirten Hamza Aktanış "Biz esnaf geçmiş senelerdeki işi arıyoruz. Geçen seneki fiyatlar ile bu seneki fiyatlar hemen hemen aynı. Hatta bazı ürünlerimiz bu sene daha düşük fiyatta" diye konuştu.
 
Peki, alıcılar fiyatları nasıl buldu?
Fiyatlarda herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Nedim Aslan, "Herhangi bir değişiklik yok. Fiyatlar aynıdır. Kayısı alıyoruz üzüm alıyoruz. İncir alıyoruz. Tahin reçel vs alıyoruz..."şeklinde konuştu.
Sedretin Kahraman ise, halkın yüksek fiyatlardan dolayı kimsenin bir şey alamadığını ve malzemeleri de pahallı bulduğunu söyledi.
 
"Ramazan malzemesi almak için Horozunu satılığa çıkardı"
Köyde aldığıu bir horuzu satmak ve ramazan malzemesi almak için merkeze geldiği belirten Kerem Amca ise şunları söyledi. "Allah ramazınımızı mübarek etsin. Horozu getirdim satmak için. Bir iki kilo kuru üzüm alacaktım. Ama kimse almıyor"
 
Öte yandan önceki ramazanlara oranla çarşının daha sakin olduğu ve halkın daha çok alışveriş merkezlerini tercih ettiği gözlendi. (Murat Dalgın - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir