• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Çin`de ilk teravih kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin`de ilk teravih namazı kılındı. Başkent Pekin`in merkezindeki Nanşiapo camisinde toplanan Müslümanlar namazın ardından Çin`e has salavat ve virdlerle mübarek aya merhaba dedi.

Havanın yağışlı ve sıcak olmasına rağmen her yaştan Müslüman camileri doldururken, ramazanın gelişi camilerde salavat ve dualarla karşılandı.

Caminin imamlarından An Sunhu, ramazan ayında Müslümanların dayanışma ve birlik duygusunun öne çıktığının altını çizerek, "Bu mübarek ayda dinimizin emrettiği şartları yerine getireceğiz" dedi.

An, bugün ilk teravih namazını kıldıklarını belirterek, "Havaların yaz ayları nedeniyle sıcak olmasına rağmen Allah`ın bizden beklediği vazifeleri yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Çin`de ramazan ayının teması üzerine konuşan An, İslamiyeti daha iyi anlamak, anlayış ve iletişim, Müslümanların kendini geliştirmesi, ülkedeki tüm Müslüman azınlıklar arasında iletişim ve irtibat kopukluğunu gidererek diyaloğu artırma gibi konulara vurgu yaptı.

An, Ramazan`ın sadece aç kalmak olmadığını, gerek ruhen gerek fiziksel olarak insanın kendisini geliştirebilmesini olduğunu belirtti.

Geniş bir coğrafyaya sahip ülkede genel olarak ortalama 16-17 saat civarında oruç tutulacak.

Çin`de Müslümanlar özellikle mübarek günlerde birlikteliğe büyük önem veriyor ve bu günleri mümkün olduğu kadar birlikte geçirmeye çalışıyor.

Ülke genelinde Müslümanlar ramazana imece usulü hazırlanırken, iftarları camilerde toplu olarak açmaya gayret gösteriyor.

Huiler, Çin kültürüyle harmanlanan yaşantılarında, ibadethanelerin mimarilerinden sosyal yaşantılarına kadar ülkenin önemli unsurlarından görülüyor.

Çin`de 56 azınlıktan Hui (Çinli Müslümanlar), Uygur, Kırgız, Kazak, Tacik, Tatar, Özbek, Salar, Baoan ve Dongşiang adlı 10 unsur Müslüman.

Bu haberler de ilginizi çekebilir