• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Hüda Par Nusaybin teşkilat binası açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Hür Dava Partisi Nusaybin ilçe teşkilat binası halkın yoğun katılımıyla salâvatlar eşliğinde açıldı. Açılışa Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yavuz, İsa Aydın, Fadıl Şani ile Genel İdare Kurulu Üyesi Şehzade Demir, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ve Batman İl Başkanı Aydın Gök katıldı.
 
Bu toprakları işgal eden küffara karşı mücadele verildi
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde Hüda Par Nusaybin İlçe Başkan Yardımcısı Seyfettin Ağırman açılış konuşması yaptı. Ardından konuşan Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, 90 yıl önce bu toprakları işgal eden İngilizlere, Fransızlara, ehli küffar olarak tanımlanan emperyalist güçlere karşı bu toprağın insanı, Türkü, Kürdü, Arabı, Laz`ı ve Çerkez`iyle bir mücadele verildiğini belirtti.
 
Müslüman Kürtler iki defa zulüm gördü
Çanakkale`de koyun koyuna yatanların düşman diye tanımladığımız şer güçleri, küresel emperyalizmi bu memleketten kovduğunu kaydeden Yavuz, "Sonrasında biraraya geldiler ve dediler ki `bir anayasa oluşturacağız`. `Bu memleketin kurucu unsurları Türkler ve Kürtlerdir` dediler. Bu da güzel fakat ne olduysa ondan sonra oldu. 1923 Lozan anlaşmasıyla işler bozulmaya başladı. Yeni bir ulus devlet inşa etmeye başladılar. Müslüman Türklere dediler ki dininizi unutacaksınız. Müslüman Kürtlere de dediler ki hem dininizi hem de dilinizi unutacaksınız. Yani Müslüman Türkler bir kere, Müslüman Kürtler iki defa zulüm gördü. 80 yıldır buna itiraz eden herkes şiddete maruz kaldı." diye konuştu.
 
Kemalist`in Türkçesi ile Kemalist`in Kürtçesi aynı noktayı adres gösterdi
Bu gününe kadar yapılan bir yanlıştan söz eden Yavuz ,"O yanlış da şudur. Bizim aramıza bu fitneyi bu fesadı sokan Avrupa`yı kurtarıcı olarak görüyoruz. Liberal kapitalist politikalar uyguladık. Kurtarıcılarımızın Stockholm`da, Fransa`da, Paris`te, Londra`da ve Brüksel`de olduğunu zannettik. Kemalist`in Türkçesi ile Kemalist`in Kürtçesi aynı noktayı adres gösterdi. Biz Hüda Par olarak bunu reddediyoruz. Kürdistan`ın kurtuluşu, bu memleketin kurtuluşu Londra`da, Brüksel`de, Paris`te değildir. Bu memleketin kurtuluşu, özgürlüklerimiz, hukukumuz adaletimiz, Diyarbakır`dadır, Hakkâri`dedir, Nusaybin`dedir. Kurtuluşumuz Şeyh Said Palevi iledir, Bediüzzaman Said-i Kurdi iledir, Feqiyê Teyran iledir, Ahmedê Xani iledir, Melayê Ciziri iledir. 80 yıldır bu memleketin başına çorap ören, emperyalist tezgâhların kapılarında boyun eğmeyi, onları çözüm merci olarak görmeyi reddediyoruz. Hüda Par olarak referansımızı aziz ve muazzez dinimiz olan İslam`dan alıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Din ile dil birbirinin alternatifi değildir
Hüda Par olarak hem dine hem de dile sahip çıkacaklarını belirten Yavuz, "Şu yanlışa asla düşmüyoruz. Dil ile din birbirinin alternatifi değildir. Dinimize sahip çıkarken dilimize sahip çıkmamak, öyle bir şey yok. Dilimize sahip çıkarken dinimizi bir kenara koymayı, hayır reddediyoruz. Biz ne dilimizden ne de dinimizden vazgeçiyoruz. Özgürlükleri bir bütün olarak görüyoruz. Şuanda uygulanan anayasa faşist cunta ürünü anayasasıdır. Bütün dertlerin müsebbibi olan anayasa odur. Ne demek anadiliyle eğitim görülmez. Hüda Par olarak bu memlekette huzur ve barışın gelmesi isteniyorsa Allah`ın vermiş olduğu bir hakkı hiç kimse kulun elinden alamaz. Bir insanın anadili o insanın ana sütü gibi kendisine helaldir. Bir Türk, Türk kimliğiyle bu memlekette hangi haklara sahipse, Bu bir Kürt, bir Arap kimliğiyle bu memlekette aynı haklara sahip olmadıkça asla çözüm gelmez." şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ve Nusaybin İlçe Başkanı Halil Talayhan açılış kurdelesini kesti.
 
Açılış sonrası okunan duadan sonra tebrikler kabul edildi. (Halil Akbalık - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir