• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Sason'da İpekböcekçiliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -Yıllardır sosyal ve ekonomik problemlerin merkezi olan Sason'a dönük yatırımlara her gün bir yenisi ekleniyor ve ilçenin çehresi değişiyor.

 

Dut ağaçlarının yıllardır gereğince değerlendirilemediği ilçede artık yeni ve oldukça kazançlı bir sektör doğuyor.

 

"Sason'da İpekböcekçiliğini Geliştirme" projesi kapsamında İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Karşıyaka Mahallesi'ne kurulan İpekböceği Besleme Evi ilk meyvelerini verdi. Sektörün ileride daha da çok kişiye iş imkânı sağlayacağını gösterdi.

 

İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Kudbeddin Tekin, projenin amaçlarına çok hızlı bir şekilde ulaştığını ifade ederek, bu tarz merkezlerin ilçede hızla yaygınlaşmasını beklediklerini söyledi.

 

Tekin, önceki yıllarda ahırlarda yapılan yetiştiricilik sonucunda her bir kutudan 20 kilogram yaş koza elde edilirken, modern besleme evi sayesinde bu rakamın 32 kilograma ulaştığını belirtti.

 

Besleme evinde 22 kutu böcek beslenirken 700 kilogram. koz elde edildiğini kaydeden Tekin, genelde 40 günlük bir yetiştiricilik periyodu bulunan ipekböcekçiliği yetiştiriciliğinin, arazisi kıt olan çiftçiler ve özellikle bayanlar için önemli bir istihdam imkanı sağladığını ifade etti. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir