• DOLAR 35.519
  • EURO 36.624
  • ALTIN 3054.92
  • ...
"İmam Hatip Okulları ötekileştirilmek isteniyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Diyarbakır'daki İmam Hatip Okulları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


AK Parti iktidarı döneminde toplumsal ve siyasal alanda olumlu adımlar atıldığını fakat Diyarbakır'da bu adımların yerini tutmadığını ifade eden Gökdemir, "Bunun başlıca nedeni, siyasilerin ilimizdeki kurumları kendi aralarında paylaştırma mücadelesidir. Ayrıca Diyarbakır'ımızın eğitim sorunlarını çözebilecek ve milli eğitimin hedeflerine ulaştırabilecek liyakatli yöneticilerin atanamamasıdır. Başarısızlık eğitimin ilk kademesinden başlayarak, Üniversite sınavlarına varıncaya kadar artarak devam etmektedir. Başarısızlıkta özel eğitim kurumlarını çıkardığımız zaman Hakkâri ilinin bile gerisinde olduğumuz görülecektir" dedi.


'Karma öğrenci yurtları ahlaksızlığı teşvik etmektedir'
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Milli eğitim bünyesinde faaliyet sürdüren kız-erkek karma öğrenci yurdunun bulunduğunu, bunun durumun da ciddi bir ahlaki yozlaşma neden olduğunu belirten Gökdemir, "Bu öğrenci yurdunda yaşları 13-18 Aralığındaki kız-erkek öğrenciler; Yurdun yemekhanesini, çalışma alanlarını ve sosyal ve kültürel faaliyetlerini aynı ortamda paylaşmaktadırlar. Bu durum öğrencilerimizi ahlaki yozlaşmaya teşvik etmekte, geleceğimiz olan öğrenciler için büyük bir ahlaki sorun olarak durmaktadır. Millî Eğitim öğrencilerimizi eğitmekten ziyade, ahlaki olarak bozulmalarına öncülük etmektedir" diye konuştu.


'İmam Hatip Okulları ötekileştirilmek istenmektedir'
Velilerin, çocuklarını İmam Hatip Okullularına gönderdiğini ancak okul binalarının harabe durumunda olduğunu ve bazı İmam Hatip Okulları'nın bulunduğu mekânlarda tinercilerin, uyuşturucu kullananlarının, üs konumunda bulunduğunu dile getiren Gökdemir, "İmam Hatip Lisesine dönüştürülen, Melik Ahmet Lisesi tinercilerin cirit attığı, her gün şiddetin eksik olmadığı, adeta cezaevini andırır bir görüntüsü vardır. Dicle Üniversitesinin bünyesindeki Güzel Sanatlar akademisine ait İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesindeki binanın Rektörlükçe Kız İmam Hatip Lisesi olarak tahsisi yapılmasına rağmen, iki yılı aşkın bir zamandır Milli Eğitim Müdürlüğünün acziyeti ve vurdumduymazlığı sayesinde bir türlü hizmete açılamamıştır. Yüzlerce kızlarımız köylerinde eğitiminden mahrum kalmaktadır" şeklinde konuştu.


'Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimdeki sorunları görmek istemiyor'
Elektrik kesintileri yüzünden sağlıklı eğitimin yapılamadığını, ayrıca gece geç saatlerde okuldan çıkıldığı için ailelerin çocuklarını okula göndermek istemediğini söyleyen Gökdemir, "Kız çocuklarımızın can güvenlikleri endişesi ile velilerimiz çocuklarını okula göndermek istemeyecektir. Gece geç saatlerde okuldan çıkıldığı için öğrenci servis minibüsleri bu öğrencileri taşımak istememektedirler. Milli Eğitim Müdürlüğü bu bakış açısı ile çocuklarımız ve velilerimizi İmam Hatip'ten uzaklaştırmaya ve eğitim- öğretim yapılamaz bir duruma getirmek için adeta özel bir çaba sarf etmektir" dedi.


'Çocuklarımızı eğitimden soğutacak fiillerden uzak durulmalı'
Çocukların maddi ve manevi eğitimlerini alabileceği en iyi okulların İmam Hatip Okulları olduğunu ifade eden Gökdemir sözlerini şöyle sonlandırdı, "Bizleri bu okullara karşı soğutacak tüm menfi söylem ve uygulamalara karşı koyup, daha bir içten sarılmamız gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu okullar öz kültürümüz ve değerlerimizden harmanlanarak teşkil olmuşlardır. Aksi takdirde geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımıza karşı büyük bir ihmalsizlik yaptığımızı unutmayalım." (Sedat Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir