• DOLAR 32.481
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2441.34
  • ...
DSİ, boğulma olaylarına karşı uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, baraj gölü ve sulama kanallarında yüzmenin yasak ve tehlikeli olduğu hususunda vatandaşları uyararak, son günlerde artan boğulmalara dikkat çekti.

 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü yaptığı basın açılamasında, "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan ve yurt genelinde olduğu gibi bölgemizde de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi sonucu bazı vatandaşlarımızın serinlemek amacıyla baraj göllerinde ve sulama kanallarında yüzdüğünün tespit edildiği, baraj gölü ve sulama kanallarında yüzmenin yasak ve tehlikeli olduğu hususunda; tesislerin uygun noktalarına uyarı levhaları dikilmesinin yanı sıra basın ve yayın organlarında da sık sık uyarılar yapıldığı ancak tüm bu uyarılara rağmen Bölge Müdürlüğüne ait bazı baraj rezervuarlarında son günlerde boğulma olaylarının meydana geldiği bildirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamada ayrıca, Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan baraj, gölet ve sulama kanallarında boğulma olaylarının bir daha yaşanmaması için vatandaşların konuya gerekli hassasiyeti göstermesi ricasında bulunundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir